Parkolási sarc és szeméthegyek Erzsébetvárosban

Duplán sarcol a Niedermüller Péter (DK) vezette erzsébetvárosi önkormányzat a várakozni tilos jelzéssel ellátott helyeken, beszedik a parkolási díjat és pótdíjaznak is. Ráadásul ezekkel a táblákkal a baloldal jogilag több száz parkolóhelyet szüntetett meg a VII. kerületben.

2022. 01. 12. 6:40
Niedermüller Péter
Budapest, 2018. mrcius 22. Niedermller Pter, a Demokratikus Koalci (DK) alelnke, EP-kpvisel a Republikon Intzet s a Friedrich Naumann Stiftung kzs szervezsben megrendezett A vlaszts ttje 2018 cm konferencin a fvrosi A38 hajn 2018. mrcius 22-n. MTI Fot: Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az önkormányzat által kihelyezett közlekedési táblák általános parkolási tilalmat jelentenek, és jogellenes állapotot hoztak létre Erzsébetvárosban, kizárva a lakókat a napközbeni parkolás lehetőségéből –  közölte lapunkkal Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: a táblákon várakozni tilos felirat látható, kivéve az esti órákban. Egyúttal ezeken a helyszíneken parkolási bírságot és közterületi büntetést is beszed az önkormányzat az autósoktól, ami szintén jogellenes. A KRESZ ugyanis kimondja: ahol várakozni tilos tábla van, ott nem lehet bírságot szedni. 

– Ezekkel a táblákkal a Niedermüller Péter (DK) polgármester által vezetett önkormányzat több száz parkolóhelyet szüntetett meg Erzsébetvárosban – állítja a képviselő. 

– Nem feltételezem, hogy nem beszéltek közlekedési szakértőkkel, mielőtt kihelyezték ezeket a táblákat, de nagyon úgy tűnik, mintha nem foglalkozott volna ilyen szinten senki ezzel a kérdéssel – véli Bajkai István.  A politikus a kormánypárt és a helyiek nevében is felszólította a baloldali városvezetést, hogy fejezzék be a törvénysértést, de mint elmondta, választ még nem kaptak az ügyben. Bajkai István a lakók panaszáradatára reagálva azt a javaslatot tette az önkormányzatnak, hogy amíg a helyzetet nem tisztázzák, takarják le a tévesen kihelyezett táblákat és azonnal intézkedjenek a cseréjükről. 

A parkolási káosz mellett a bulinegyed területén és környékén megnövekedett az utcai hulladék mennyisége is. Bajkai szerint a Niedermüller által vezetett baloldali városvezetés nem csinál semmit, hagyja a dolgokat maguktól sodródni. Mint mondta, annak ellenére, hogy a Covid-helyzet miatt jóval kevesebb turista érkezik a bulinegyedbe is, elöntötte a szemét az utcákat.

–A Niedermüller Péter-féle vezetés a 2019-es önkormányzati választási kampányban még zéró toleranciát hirdetett a szabálysértő bulizókkal szemben, és azt ígérte, éjfélkor zárás lesz. Ezt az ígéretüket azonban már a második képviselő-testületi ülésen megszegték, látszik, hogy egyáltalán nem volt koncepciójuk, csak nyerni akartak – jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte maximálisan figyelembe kell venni a lakók érdekeit, ha szabályozni akarják a bulinegyed működését. Azoknak, akik üzleti tevékenységet folytatnak a helyen, nem szabad zavarni az ott élőket. A kormánypárti politikus felvetette: a vendéglátóhelyek hangszigetelése sokat segítene a VII. kerületi állapotokon.

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.