Százhatvan diáknak újra kell írnia a középiskolai felvételit

Egy tanintézményben szabálytalanságot találtak az ellenőrök, máshol rendben zajlottak a vizsgák.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 22. 17:24
Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Oroshza, 2015. janur 17. Dikok kitltik a feladatlapokat a kzponti rsbeli felvteli vizsgn az Oroshzi Tncsics Mihly Gimnzium, Szakkzpiskola s Kollgiumban 2015. janur 17-n. Ezen a napon 480 intzmny 499 vizsgahelysznn tartjk a kzpfok iskolk kzponti rsbeli felvteli vizsgit a 8 s a 6 vfolyamos gimnziumokban, tovbb a 9. vfolyamra s az Arany Jnos Tehetsggondoz Programba jelentkezk szmra. Oroshzn 260 fiatal r felvtelit. MTI Fot: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy intézményben találtak szabálytalanságot a középfokú felvételi vizsgák alatt 

– közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emmi által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy hetvenháromezer tanuló. Hozzátették: a vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett, rendben zajlottak.

Mint írták, a vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy húsz százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal. A közlemény szerint egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar-feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia. 

Azóta több portál is arról számolt be, hogy a budapesti Kürt Alapítványi Gimnáziumnál kellett törölniük az ellenőröknek a felvételi vizsga megtartását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.