Szilvay Gergely: Márki-Zay örül, hogy a fideszes időseket tizedeli a vírus

Nem a politikai hasznot kellene látni az idősebb korú Fidesz-szavazók Covid általi megtizedelésén, hanem valami értelmeset ajánlani nekik - olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: MANDINER.HU2022. 01. 01. 22:24
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásos ostobázás és nagyképű beszólások közepette igen érdekes mondatot eresztett meg Márki-Zay Péter (MZP), az ellenzéki roncsderbi miniszterelnök-jelöltje újévi köszöntőbeszédében.

Szerinte „a Covid miatt is megtizedelt, időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”, de az előválasztáshoz csatlakozott fiatalok „nagy többségben kormánykritikusak”.

Na most, az egy dolog, hogy az előválasztás a demokrácia karikatúrája volt, és MZP nem megnyerte, hanem a spindoktorok megnyerették vele azt. Az egy másik, hogy míg az előválasztáson szavazó fiatalok valóban valószínűleg kormánykritikusak, hiszen azért mentek előválasztani, addig az előválasztáson részt nem vevő fiatalok esetében kissé árnyaltabb a kép, azaz egyáltalán nem mondható, hogy „a fiatalság” mondjuk Fidesz-ellenes.

Az viszont elképesztő, hogy MZP véralgebrázni kezdett, és nyíltan, explicite pusztán szavazógépnek tekinti az időseket, meg hát e logika mentén végül is minden állampolgárt. Nem nehéz úgy dekódolni MZP mondatait, miszerint politikai előnyt lát az idősek körében tapasztalható nagyobb halálozási aránynak, ugyanis az jól jön neki a választásokon. Ha jól értjük.

Gondolom, az tök oké neki, ha a Covid „fideszeseket” „tizedel”. Elvégre elvtársa, Karácsony Gergely mondta nemrég, hogy „legyen egy olyan alkotmányos béke Magyarországon, amihez az kell, hogy az a Fidesz amit most ismerünk, megszűnjön. Beleértve azokat a szavazókat, akik most hisznek ezeknek a politikusoknak.”

Nos, MZP szerint, ha jól értem, végülis ilyen, „megszűnő” Fidesz-szavazók a Covidban elhunyt idősek.

Amúgy meg MZP-nek el kéne gondolkodnia azon, hogy vajon az idősek miért szavaznak a Fideszre. Talán mert minden olyan intézkedés, amit MZP megszüntetne, a rezsicsökkentéstől a 13. nyugdíjig, az ő életük biztonságát és stabilitását növelte.

Nem a politikai hasznot kellene látni az idősebb korú Fidesz-szavazók Covid általi megtizedelésén, hanem valami értelmeset ajánlani nekik a neoliberális-darwinista megközelítésen túl, miszerint

fűts kevesebbet, egyél kevesebbet, igyál kevesebbet, fürödj kevesebbet.

Ettől az MZP-féle újévi üzenettől sem lesz több szavazója a baloldalnak - olvasható a Mandiner cikkében.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.