időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés is történt az év utolsó napján

Magyar Nemzet
2022.01.01. 12:00
Több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés is történt az év utolsó napján

A tűzoltók szilveszteréjszaka sem unatkoztak: az év utolsó napján 133 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra tájékoztatott szombat reggeli közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

A beszámoló szerint 52 esetben tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez vonultak ki a tűzoltók. Tűzijátékok miatt tizenhétszer avatkoztak be a tűzoltók. 

Négy helyszínen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett közterületen. Égő fák, bokrok, tuják miatt öt esetben történt riasztás, öt helyen pedig kukák, szeméttárolók égtek. 

Egy autó is kigyulladt, illetve két megrémült és elszökött kutyát is a tűzoltók mentettek meg. 

De nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat. Újév hajnalán, három óra körül egy katymári családi háznál gázpalack robbant a Szabadkai utcában. Egy embert a tűzoltók emeltek ki a romok alól, az épület pedig lakhatatlanná vált. 

Emellett több helyre is szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt hívták az egyenruhásokat.

Délután ötkor egy pécsi házban mutatták ki a tűzoltók a mérgező gáz magas koncentrációját. Itt hárman lettek rosszul. Nyírbogdányban és Szegeden és Gávavencsellőn is egy-egy ember lett rosszul szén-monoxid miatt. 

December 31-én több súlyos közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat. Halálos vonatbalesetnél dolgoztak Bágyogszováton és Döbröközön. Budapesten a kettes metró vonalán, a Kossuth téren halálos gázolás történt, az elhunytat a tűzoltók emelték ki a peron és a szerelvény közül.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.