Több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés is történt az év utolsó napján

A beszámoló szerint 52 esetben tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez vonultak ki a tűzoltók.

Magyar Nemzet
2022. 01. 01. 12:00
null
Képünk illusztráció MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltók szilveszteréjszaka sem unatkoztak: az év utolsó napján 133 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra tájékoztatott szombat reggeli közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

A beszámoló szerint 52 esetben tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez vonultak ki a tűzoltók. Tűzijátékok miatt tizenhétszer avatkoztak be a tűzoltók. 

Négy helyszínen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett közterületen. Égő fák, bokrok, tuják miatt öt esetben történt riasztás, öt helyen pedig kukák, szeméttárolók égtek. 

Egy autó is kigyulladt, illetve két megrémült és elszökött kutyát is a tűzoltók mentettek meg. 

De nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat. Újév hajnalán, három óra körül egy katymári családi háznál gázpalack robbant a Szabadkai utcában. Egy embert a tűzoltók emeltek ki a romok alól, az épület pedig lakhatatlanná vált. 

Emellett több helyre is szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt hívták az egyenruhásokat.

Délután ötkor egy pécsi házban mutatták ki a tűzoltók a mérgező gáz magas koncentrációját. Itt hárman lettek rosszul. Nyírbogdányban és Szegeden és Gávavencsellőn is egy-egy ember lett rosszul szén-monoxid miatt. 

December 31-én több súlyos közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat. Halálos vonatbalesetnél dolgoztak Bágyogszováton és Döbröközön. Budapesten a kettes metró vonalán, a Kossuth téren halálos gázolás történt, az elhunytat a tűzoltók emelték ki a peron és a szerelvény közül.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.