Ukrajnából érkező gép sértette meg a magyar légteret

Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit, de mire az érintett légtérbe értek, a gép elhagyta az országot.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 20:01
null
20200227 MN Kecskemét Repülőbázis Honvédelmi Rendészeti Bizottság kihelyezett ülése Repülogépek Helikopterek Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy Ukrajna irányából Magyarország légterébe belépő ismeretlen légi jármű miatt

– tudta meg lapunk a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályától. Mint tájékoztattak, a határsértő gép nem létesített rádióösszeköttetést a magyar légi irányítással, valamint repülési tervvel sem rendelkezett. 

Mire a Magyar Honvédség vadászgépei az érintett légtérbe értek, az ismeretlen repülőeszköz elhagyta az országot 

– tették hozzá.

Kiemelték: a határsértés megismétlődésének megelőzése érdekében a géppár járőrözött a légtérben, majd további incidens nélkül visszatért a kecskeméti bázisra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.