A baloldalon már a síelés is fontosabb, mint az egyeztetések

Karácsony Gergely vakációja a baloldali közös lista megszületésének az egyik kerékkötője.

Magyar Nemzet
Forrás: atv.hu2022. 02. 09. 17:20
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. december 15. Karácsony Gergely fõpolgármester sajtótájékoztatót tart az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyûjtõ ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda elõtt 2021. december 15-én. Megkezdõdik az aláírásgyûjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a fõpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyetlen mandátumon és Márki-Zay Péter parlamenti státusán huzakodnak a a baloldali pártok, miután továbbra is eredménytelen a pártvezetők tárgyalása. A következő megbeszélésre pedig az MSZP és a Párbeszéd el se ment – tudta meg az Atv.hu több baloldali forrásból. 

A két párt távolmaradásának oka a keddi, a Momentumnál tartott egyeztetésről prózai, a portálnak az MSZP-ből származó információi szerint a távolmaradás oka egyrészt Karácsony Gergely síelése volt, másrészt az, hogy a vasárnapi, eredménytelen tárgyaláshoz képest nem változott a helyzet annyit, hogy az indokolta volna az újabb fordulót.

Ennek ellenére mégis megtartották az egyeztetést, amire azért volt szükség, mert miközben a roma politikusok Márki-Zay Péter által sürgetett befutó helyre kerülésében történt előrelépés – mint az ATV megjegyzi, épp a korábban romaellenes szólamokkal politizáló Jobbik volt az első párt, amely Márki-Zay nyomásának engedve befutó helyre tett egy roma politikust listáján –, ugyanakkor az MSZP és a Párbeszéd listás mandátumainak számában nem sikerült megegyezniük a pártoknak. 

Ebben pedig Budapest főpolgármesterének a hiányzása is szerepet játszott, amiről korábban lapunk is beszámolt.

A Városháza-mutyi után édes a síelés? Egy Karácsony Gergelyre nagyon hasonlító emberről kaptam egy fotót egy síparadicsomból. Szerintetek a főpolgármester van a képen? [...] Kivel síelget, Mártha Imrével? Egyszerű kérdések ezek, amikre akár válaszolhatna is a főpolgármester, ha úgyis nyomkodja a telóját.

– szellőztette meg a hírt kedden Bohár Dániel a Facebook-oldalán.

A Pesti TV riportere azóta közölte, Karácsony Gergely sajtófőnöke is megerősítette, hogy a főpolgármester valóban elment síelni a kampányban, ötven nappal az országgyűlési választások előtt.

Érdemes felidézni, hogy Karácsony Gergelyhez hasonlóan a budapesti városvezetés több munkatársa döntött az élvezetek fokozott halmozása mellett az elmúlt időszakban. Nyáron jó példa volt erre Tüttő Kata, aki a főpolgármester-helyettesi feladatai helyett a milliomosok méregdrága hobbiját, a tengerparti lovaglást választotta kikapcsolódás gyanánt. Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezetője pedig luxusszállodákban, jachtutakon, meglehetősen alulöltözött hölgyek kíséretében szórja a milliókat – ezt persze nem hagyja dokumentáció nélkül.

Borítókép: Karácsony Gergely - MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.