Az elmúlt évtizedben egyre több támogatást kaptak a fiatalok az életük elindításához

A Kopp Mária Intézet újabb kisfilmje a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről.

Magyar Nemzet
2022. 02. 25. 9:48
null
Budapest, 2019. oktber 6. Elektromos rollerrel kzleked fiatalok az Andrssy t jrdjn. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon az elmúlt évtizedben egyre több támogatást kaptak a fiatalok az életük elindításához. A KINCS Percek negyedik része a pályakezdést és a családalapítást segítő intézkedésekről szól.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért által elindított KINCS Percek videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be. A pár perces kisfilmek mindig egy-egy témára fókuszálnak és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

Mint a legújabb videóból kiderül, a baloldali kormányok idején kétszer nagyobb volt a fiatalok munkanélkülisége, mint most. 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta folyamatosan emelkedik a fiatalok foglalkoztatottsága. Ebben segíti őket, hogy 2022-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ezáltal átlagosan 22 százalékkal nő a jövedelmük.

A fiatalok pályakezdését segíti még az ingyenes KRESZ-vizsga, az ingyenes nyelvvizsga és a kedvezményes diákhitelek, amiket az elmúlt években már sok százezer fiatal vett igénybe. A fiatalok családalapítási terveikhez pedig támogatást nyújt a babaváró támogatás, az otthonteremtési program, az első házasok adókedvezménye, a hallgatói gyed és a diákhitel elengedés gyermekvállalás esetén.

– Magyarország családbarát ország, ahol a fiatalokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCS-einket! – hívja fel a figyelmet a KINCS.

Borítókép: Elektromos rollerrel közlekednek fiatalok az Andrássy úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.