Délelőtt gyenge esőre, délután viharos széllökésekre is számíthatunk

Reggelig, kora délelőttig többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű többnyire gyenge intenzitású eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is – írja a Met.hu.

Forrás: Met.hu2022. 02. 23. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már délelőtt elkezdődik nyugat felől a felhőzet csökkenése, általában többórás, a Tiszántúlon ennél kevesebb napsütés valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos honlapján.

Ekkor a keleti megyékben elszórtan, másutt egy-egy helyen lehet zápor, jégdarazápor, a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében zivatar sem kizárt.

Met.hu

A Tiszántúlon élénk délnyugati, másutt erős, helyenként viharos északnyugati szél lesz a jellemző.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szerda éjfélig

Napközben ismét megerősödik az északnyugati szél és időnként viharos (60-70 km/h) széllökésekre, főként a Dunántúl északi felében, valamint a középső országrészben lehet számítani. (Megjegyzés: a magasabban fekvő területeken, záporok, zivatarok környezetében, illetve a Balaton térségében ezt meghaladó széllökések is előfordulhatnak). A légmozgás várhatóan estére mérséklődik.

Délután a Tisza vonalának tágabb környezetében akár zivatar is kialakulhat, amelyet jégdarazápor is kísérhet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.