Egyedül a Jobbik kampányolt az unióból való kilépéssel, amely ma a DK szövetségese

Orbán Balázs: az európai uniós források nincsenek, nem voltak és nem is lesznek veszélyben, kivéve ha a baloldal hatalomra kerül.

Bákonyi Ádám
2022. 02. 22. 11:26
ORBÁN Balázs
Budapest, 2021. október 4. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtt felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 4-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az EU nem akarja, hogy az Orbán család és kiterjedt baráti köre, a Fidesz hazahurcolja szakmányba a pénzt – jelentette ki napirend előtt Varga Zoltán az Európai Unió Bíróságának múlt heti döntésével kapcsolatban. A DK képviselője szerint Magyarország, az önkormányzatok, a vállalkozások nem juthatnak uniós pénzhez, ez pedig tragédia, amiért a kormánypárti képviselők fogják vállalni a felelősséget. Mint fogalmazott, Orbán Viktor nem tud megváltozni, mert nem lehetséges, hogy  „a hiéna egyszer csak vegetáriánus lesz”. A Gyurcsány-párt politikusa azt is hangoztatta, hogy a miniszterelnök Magyarországot „szemmel láthatóan ki akarja vinni az EU-ból”, amit az ellenzék viszont nem fog engedni. – Az a tétje a választásnak, hogy Magyarország marad-e az unióban és jönnek-e a fejlesztési pénzek. Ha Orbán bukik, akkor jön a pénzt, ha Orbán marad, akkor bajban az uniós tagság, és nem jön a pénz – jelentette ki Varga Zoltán. 

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: az európai uniós források nincsenek, nem voltak és nem is lesznek veszélyben, kivéve ha a baloldal hatalomra kerül. 

Orbán Balázs emlékeztetett: 2010 előtt borzalmas volt a forrásfelhasználási rendszer, az országnak járó források töredékét tudták csak lehívni, rengeteg lehetőséget, fejlesztést elszalasztottak, mert a szükséges önrészt az akkori kormány nem tudta biztosítani. 

– Brüsszelből most is folyamatosan érkeznek a kifizetések, Magyarország folyamatosan írja ki a pályázatokat, az ehhez szükséges előfinanszírozási forrásokat már a piacról megszerezte – mondta Orbán Balázs, aki szerint az uniós helyreállítási alappal kapcsolatban valóban van egy politikai vita. 

– Brüsszel támadja a gyermekvédelmi törvényt, a családvédelmi intézkedéseket és az illegális migráció elleni fellépést, ezt pedig a magyar kormány felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja – jelentette ki az államtitkár, aki „a politikai fantazmagória terepének” nevezte, hogy Magyarország kilép az unióból. 

– A magyar politikában egyetlen párt van, amely az unióból való kilépéssel kampányolt, a Jobbik, amely ma a DK politikai szövetségese és nagy boldogságban, összeborulásban indulnak a választáson – zárta válaszát Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.