Fidesz–KDNP: Karácsony miatt százmilliókat bukhat Budapest

Fidesz–KDNP-frakció előterjesztésben javasolt pénzügyi átcsoportosításra tett javaslatát a baloldali városvezetés lesöpörte az asztalról, ezért fennáll a veszélye annak, hogy vissza kell fizetni az M3 metró Határ úti és a Göncz Árpád városközponti metrómegállóhelyek akadálymentesítésére fordítható több száz millió forintos, európai uniós pénzt, továbbá egy bírság kockázata is jelentős.

2022. 02. 23. 17:22
BAGDY Gábor; LÁNG Zsolt
Budapest, 2021. december 15. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP-frakció frakcióvezetõje felszólal a Budapest, Fõváros Önkormányzata 2022. évi összevont költségvetésérõl szóló vitában, mellette Bagdy Gábor, a Fidesz-KDNP frakciójának tagja a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2021. december 15-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába lépett a főváros és szavazta meg a közgyűlés, hogy a 3-as metróvonal Határ úti állomásához kapcsolódó gyalogos- aluljáró felújítására és felszíni akadálymentesítésére 2,9 milliárd forintot biztosítanak, így is jelentős pénzügyi veszteséggel zárulhat a metrófelújítás. A döntéssel egyúttal a képviselők felkérték a főpolgármestert, kezdjen tárgyalást az 3-as metróvonal Göncz Árpád városközpont állomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújításához és felszíni akadálymentesítéséhez szükséges forrás biztosítása érdekében a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

A Fidesz–KDNP-frakció szerint a módosító javaslatuk lesöprésével több száz millió forintot bukhat Budapest Karácsony Gergelyék hozzá nem értése és hatalmi gőgje miatt. A Fővárosi Közgyűlésen módosító javaslatot nyújtottak be, amely többek között a pénzügyi források észszerű átcsoportosításáról szól és arról, hogy a későbbiekben hogyan valósíthatók meg az eredeti, korszerű tervek.

– Félő, hogy vissza kell fizetni a M3 metró Határ úti és a Göncz Árpád városközponti metrómegállóhelyek akadálymentesítésére fordítható több száz millió forintos, európai uniós pénzt, továbbá egy bírság kockázata is fennáll. A főváros vezetése ugyanis forráshiányra hivatkozva még mindig nem kezdte el az átépítést – közölte a kormánypárti képviselőcsoport. Hozzátették: hasonló a helyzet az 50-es, valamint az 56/61-es villamosvonal felújításával és több megállójának akadálymentesítésével is, amelyeket szintén nem kezdett el a főváros.

– Karácsonyék − szokásukhoz híven − pénzhiányra hivatkoznak, most pedig az eredeti tervektől eltérően egy lebutított beruházást akarnak elfogadtatni, amely korszerűtlen és nem teljesen akadálymentes állapotot eredményezne, hosszú távon sem lehetővé téve a CAF villamosok üzembe állítását Budapest egyik legforgalmasabb szakaszán. Meggyőződésünk, hogy ez nem szolgálja Budapest érdekét – szögezte le a Fidesz–KDNP.

Borítókép: Láng Zsolt (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.