Fürjes Balázs: A budaiak nem akarnak buszparkolót

Az államtitkár megüzente V. Naszályi Mártának, az I. kerület baloldali polgármesterének, hogy felejtsék el a terveket.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 02. 02. 14:08
FRJES Balzs
Budapest, 2021. szeptember 20. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fõvárosi agglomeráció fejlesztéséért felelõs államtitkára az új konferenciaközpontban Budapesten, a Hungexpo területén a sajtóbejárás napján, 2021. szeptember 20-án. A kormányzati fejlesztésként világszínvonalú vásárváros és konferenciaközpont épült meg a Hungexpón. Az 55 milliárd forintos beruházás tervezõje a Finta Stúdió, kivitelezõje a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelõse Fürjes Balázs államtitkár volt. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budavár baloldali városvezetése az itt élők megkérdezése nélkül fogott neki egy hatalmas, több mint félszáz autóbuszt befogadó buszparkoló tervezésének. A környéken élő budai polgárok azonnal és világosan megüzenték: nem kérnek a baloldali városvezetés rossz ötletéből

– rögzítette Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Facebook-oldalán. Hozzátette: a tervezett buszparkoló megnövekedett forgalmat, zajt, szmogot és dugókat hozna a környéken élő budaiak nyakára.

– Ha a budai polgárok bizalmából megválasztanak minket, az Országgyűlésben, az önkormányzat és az érintett állami cégek, így a MÁV-Volán csoport felé is eljárva megakadályozzuk a buszparkoló megépítését! Így a MÁV-Volán akkor sem adja oda a területet buszparkoló céljára az önkormányzatnak, ha az nem adná fel lakosságellenes szándékát. Ha megválasztanak, erre garanciát vállalunk – rögzítette Fürjes, aki Budapest 3. számú körzetében indul az országgyűlési választáson.

Mint kiemelte, a Budavári Önkormányzat javaslatának lényege, hogy a budai Várba érkező turistabuszok a Vérmezőnél állomásozó volánbuszokkal együtt költözzenek a Mészáros utcába. 

– Világos, hogy egy ekkora buszparkoló komoly szennyezéssel és forgalommal járna, a reggeli és a délutáni csúcsban pedig teljesen megbénulna a Mészáros utca és a környék közlekedése. A dugóban rostokoló autók pedig a kis budai utcákban keresnének menekülő útvonalat – húzta alá az államtitkár.

– A jövőben Pokorni Zoltán polgármesterrel, Böröcz László országgyűlési képviselővel és Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, bízva a főváros és az érintett kerületek nyitottságában, azon fogunk dolgozni, hogy a turistabuszok Budán és Pesten egyaránt a belvárosi látványosságoktól nagyobb távolságra, az eleve nagy és forgalmas közlekedési csomópontok mentén parkolhassanak – közölte Fürjes.

Végül az államtitkár megüzente V. Naszályi Márta baloldali polgármesternek és a buszparkoló előkészítéséért felelős Csobánczy Gábor alpolgármesternek:

Felejtsék el a buszparkoló rossz tervét! Megvédjük a budaiakat és megakadályozzuk, hogy egy hatalmas buszparkoló épüljön a nyakukra!

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.