György István: Rendkívül sikeres volt a januári oltási akció

Februárban is tartanak oltási napokat – jelentette be az oltási munkacsoport vezetője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 01. 14:53
GYÖRGY István
Koronavírus - Sajtótájékoztató az oltási akcióhétről Kaposváron Fotó: Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül sikeresnek nevezte a januári oltási akciót a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten – olvasható az MTI tudósításában. Azt írták: György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, a közmédiának nyilatkozva közölte: 

csak abban a nyolc napban, amikor a háziorvosok is immunizáltak a központi oltóhelyekkel együtt, 560 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be az embereknek.

– Összesen több mint 720 ezerszer oltottak januárban, és az akcióban minden héten sokkal többen kérték a vakcinát, mint a normál, időpontfoglalásos rendszerben – összesítette az elmúlt hónap számait György István. Az államtitkár azt is elárulta, hogy a 

januári sikerre tekintettel, az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy februárban is tartanak oltási akciónapokat. 

(Borítókép: György István államtitkár. Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.