időjárás 24°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo
Újra vasárnap, újabb ámokfutás

Gyurcsányt mentegette legújabb videójában Márki-Zay

Máté Patrik
Forrás: Facebook
2022.02.06. 19:17 2022.02.06. 19:28
Gyurcsányt mentegette legújabb videójában Márki-Zay

Újra eljött a vasárnap, így ismét hétértékelőt tartott a Facebook-oldalán Márki-Zay Péter. A ma esti élő adás során ismét az ATV-től igazolt Simon András irányított kérdéseire válaszolt a baloldal miniszterelnök-jelöltje, majd következtek a nézői témafelvetések.

Ekkor Márki-Zay elmondta, hogy tervben van egy erdélyi útja, mert mindenképpen szeretne találkozni a határon túli magyarokkal, de hozzátette: szeretne menni Szabadkára és a Felvidékre is. A következőkben Márki-Zay zavaros fejtegetésbe kezdett a 2004-es kettős népszavazásról, majd elmondta: 

– Gyurcsány csak azért nem támogatta az állampolgárság megadását, mert a külhoniak nem rá szavaztak volna.

Ezután a hang eltűnt, másodpercekig nem lehetett tudni, hogy mit mondott Márki-Zay, majd azt lehetett hallani, ahogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje elmondja: 

– Gyurcsány és Orbán tulajdonképpen ugyanúgy cselekszik, ha a határon túli magyarokról van szó.

A téma külön érdekessége, hogy még ősszel erdélyi magyar önkormányzati vezetők megüzenték Márki-Zay Péternek, a magyarországi baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének, hogy nem akarnak vele találkozni. A két fél közötti levélváltás a héten került nyilvánosságra, amiben az RMDSZ politikusai közölték Márki-Zay Péterrel:

Tisztelettel jelezzük ugyanakkor, hogy az erdélyi magyarok nem felejtették el a népszavazást: december 5-e bűne nem évült el. Csalódást okoz számunkra, hogy önök úgy gondolják: december 5-e már a múlté. Ez számunkra egyértelműen azt jelzi, hogy önök nem érzik, milyen súlya és jelentősége volt a népszavazásnak a határon túli magyarság életében. Szeretnénk, ha tudnák: mi nem léptünk át rajta, és ez nem is lehetséges addig, amíg azok, akik a nemzet megosztását természetesnek tartották, Gyurcsány Ferenccel együtt az ellenzéki összefogás részei

Mint azt lapunk is megírta, az RMDSZ politikusainak a levelére reagált Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, aki nehezményezte, hogy az erdélyi politikusok elzárkóznak attól, hogy találkozzanak a magyar baloldal miniszterelnök-jelöltjével.

Borítókép: Simon András és Márki-Zay Péter (Fotó: Facebook-képernyőkép)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.