Helyi baloldali képviselő is beleszállt Hajnal Miklósba

Kettős mércét emlegetve ír diplomabotrányba keveredett szövetségeséről az LMP hegyvidéki önkormányzati képviselője.

Forrás: Facebook2022. 02. 07. 20:06
null
Momentum Mozgalom tüntetése az Indexért Hajnal Miklós. 20200724 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt napja tart a kettős mérce

– írta mai posztjában a szivárványkoalíció hegyvidéki önkormányzati képviselője Hajnal Miklós diplomaügyére utalva. Hajdu Mária – aki korábban az LMP képviselőjelöltjeként is indult a XII. kerületi egyéni választókerületben, jelenleg pedig önkormányzati képviselő a Hegyvidéken – Márki-Zay Pétert kérte számon: 

Tisztességes-e a kettős mérce? És vajon ilyen jelölttel egy hajóban is vezet az út felfelé?

A baloldali politikus nem biztos benne, hogy a közös ellenzéki úton, „egy a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal” kell továbbmenni. Hajdu Mária a baloldal miniszterelnök-jelöltjének korábbi posztját is idézte, melyben Bangóné Borbély Ildikó hasonló ügyében szigorúan nyilatkozott: 

Tisztességesnek kell lennünk […]. Amint kiderült, hogy az MSZP egyik képviselője sáros, pártja azonnal kizárta, a választáson nem indítja, mandátumát visszaköveteli. Csak így, csak egyenesen, csak következetesen vezet az út felfelé.

– Ez a kijelentés nálunk itt a budai 3-as választókerületben, Bel-Budán és Hegyvidéken Hajnal Miklós képviselőjelölttel kapcsolatban is kifejezetten aktuális. 

Ő az, aki diploma nélkül hónapokig hivatkozott magára mindenféle tévéstúdióban mint közgazdász, miközben az abszolutóriumig sem jutott el

– emlékeztetett posztjában Hajdu Mária, aki egyébként a 2019-es választások után fél évig Hajnal képviselőtársa is volt a XII. kerületi önkormányzatban. 

Az önmagára korábban közgazdászként hivatkozó momentumos politikus ugyanis 2020 februárja és októbere között a helyi képviselő-testületbe is beült, miután egy kompenzációs listás képviselő átadta neki mandátumát, majd később ő maga is lemondott róla, ami így egy éven belül a harmadik momentumos politikushoz került. 

Hajnal Miklós önkormányzati képviselői tevékenységét egyébként egy másik képviselőtársa, a kutyapártos Kovács Gergely is kritizálta. Egy interjúban azt mondta, hogy „bár bírja a fiatal politikust, de 

azon kívül, hogy minden nap más volt a frizurája, sok dolgot nem tudok mondani, amit letett volna az asztalra”.

Egy másik beszélgetésen úgy fogalmazott: lehet, hogy azért nem tett semmit, mert új srácnak számít a kerületben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.