Hózáporokkal köszön vissza a tél

A közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan lehet kisebb havazás, hózápor, lokálisan egy-egy intenzívebb hózápor is kialakulhat, majd kelet, délkelet felől havas eső záporra, záporra vált a csapadék – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Forrás: Met.hu2022. 02. 28. 7:38
null
Nyíregyháza, 2021. április 6. Kerékpáros hóesésben Nyíregyházán, a Korányi Frigyes utcában 2021. április 6-án. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A késő délutáni, esti óráktól északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. 

Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős, csapadékos délnyugati tájakon alacsonyabb értéket is mérhetnek. Késő este –3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: Met.hu

A reggeli és délelőtti órákban az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon és a Dunántúl keleti felén kisebb havazás, hózáporok mentén lepel- ( 2-3 cm), lokálisan akár ezt meghaladó hó hullhat. A lehullott hó jellemzően olvadni fog. A nap második felében már csak kisebb területre korlátozódhat a hó formájú csapadék a Dunántúlon, és érdemi mennyiségű megmaradó hó már nem várható.

 

Borítókép: kerékpáros hóesésben Nyíregyházán, a Korányi Frigyes utcában 2021. április 6-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.