Ítélet jöhet VV Fanni ügyében

Még februárban megszülethet az elsőfokú ítélet a VV Fanni néven közismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásának ügyében. E héten befejeződhet a bizonyítási eljárás. B. László továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg a lányt, de így is elítélhetik.

2022. 02. 02. 6:16
null
20210909 Budapest A bíróság helyszíni tárgyalást tartott a XIII. kerületben lévő házban, a vádlottnak részletesen el kellett mondania és mutogatnia, hogy pontosan mi történt VV Fanni eltűnésének estéjén. Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost A VÁDLOTT ARCÁT KI KELL TAKARNI! Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon a végkifejletéhez ért Novozánszki Fanni, a VV Fanni néven közismertté vált egykori valóságshow-szereplő meggyilkolása miatt indult büntetőper. A Fővárosi Törvényszéken a héten egy tanú meghallgatása, valamint egy további tanúvallomás és szakértői vélemény ismertetése várható. Ezzel le is zárulhat a bizonyítási eljárás. A következő tárgyalási napon tehát kihirdethetik az elsőfokú ítéletet.

A vádirat szerint B. László a vádbeli időszakban állandó munkahely és rendszeres jövedelem hiányában, és költekező életmódja következtében rendszeresen kért kölcsön, jelentős tartozásokat halmozva fel. 

Egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, illetve a lakásán felhalmozott készpénzről. Elhatározta, hogy a sértettől megkísérel pénzt szerezni, de VV Fanni elzárkózott a személyes találkozótól. A vádlottnak azonban sürgősen pénzre volt szüksége, és nem hőkölt vissza attól, hogy azt akár erőszak útján szerezze meg a nőtől. A sértett a vádlottat 2017. november 20-án este mégis beengedte a lakásába, ahol B. László – a vád szerint – a lakásban fellelhető értékekért ismeretlen módon bántalmazta a nőt. Ezután a magatehetetlen sértettel és az értékekkel együtt elhajtott a helyszínről. A nő belehalt sérüléseibe, a vádlott a holttestet összekötözte, egy nehezéket erősített rá, majd azzal együtt a Dunába dobta. Az ügyészség ezért a volt MSZP-s dunaújvárosi képviselőjelöltet, B. Lászlót nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Az ügyész, arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekményt teljeskörűen beismeri, és lemond a tárgyalás jogáról, életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott. B. László ebben az esetben legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadlábra. 

VV Fanni holtteste egyébként azóta sem került elő, B. László pedig tagadja, hogy megölte volna az egykori celebet, az ellene felhozott vádakból csak annyit ismer be, amennyit rá tudnak bizonyítani. 

Az azonban egyértelmű, hogy az aléltnak tűnő lányt az eltűnése napján a vádlott cipelte le a mélygarázsban parkoló autójához, erről ugyanis az ipari kamera felvételt is készített. Az autó csomagtartójában pedig megtalálták VV Fanni vérének nyomait is a rendőrök. B. László viszont azt állítja: a rosszul lett lányt elszállította „problémamegoldókhoz”. Erről a talányos társaságról azonban nem nyilatkozik. A vádlott jogi képviselői legfeljebb öt év szabadságvesztésre számítanak személyi szabadság megsértése miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.