Máltai Szeretetszolgálat: A segítségnyújtásból nem maradhatunk ki! + videó

Felhívást tett közzé a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya és Herczegh Anita, a szervezet jószolgálati nagykövete, amelyben arra kérik az embereket, támogatásukkal csatlakozzanak az ukrajnai háború elől menekülő és annak következményeitől szenvedő embereket segítő szolgálathoz.

Magyar Nemzet
2022. 02. 26. 20:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Háború van a szomszédunkban, halljuk a féltő szavakat. A háborúban nem vehetünk részt, ugyanakkor a segítségnyújtásból nem maradhatunk ki!

– hangsúlyozta az ukrán válsághelyzetben segítségnyújtásra biztató felhívásában Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. A karitatív szervezet vezetője a videóban elmondta: a szeretetszolgálat támogatja az otthon maradt, bajban lévő embereket, ugyanakkor felkészült az ideérkezők fogadására is. 

– Szeretnénk, hogy meg tudják érezni azok, akik velünk találkoznak, hogy nemcsak házaink vannak, nemcsak otthonaink vannak, hanem befogadó szívünk – fogalmazott. Az alapító elnök kiemelte, 

a rosszra az egyetlen válasz a jó cselekedet lehet, ez az egyetlen eszköz a kezükben. Kozma Imre atya azt kérte, aki segíteni szeretne, ne mulassza el, mert aki jót, tesz, az életet ment.

A felhíváshoz Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége is csatlakozott, aki arra kért mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek megsegítéséhez azzal, hogy támogatja a Máltai Szeretetszolgálat humanitárius programjait.

A máltai szervezet az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indított, aki segíteni szeretne, az Adományozz.hu oldalon online átutalással vagy a 1350-es adományvonal hívásával megteheti. Közvetlen átutalásokat a 11784009-20200776-os számú számlán, külföldről (euróban) érkező befizetést a 11763842-00104881-es számlaszámra (IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000, Swift-kód: OTPVHUHB) fogadja a szeretetszolgálat. Aki egyéb felajánlást tenne vagy kapcsolatba szeretne lépni a szeretetszolgálat illetékeseivel, a [email protected] e-mail-címre írhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.