Márki-Zay Péter származásuk szerint tartja számon a Fidesz politikusait

Számontartja a Fidesz politikusainak (vélt vagy valós) származását Márki-Zay Péter – ez derült ki a baloldal jelöltjének egyik korábbi nyilatkozatából. Miután Márki-Zay szombati fonyódi fórumán, a jobbikos jelöltet támogatva, arról beszélt, hogy a baloldali összefogás külön-külön is képviseli a fasisztákat és a kommunistákat, a Mediaworks–Hírcentrum több részben összeállította a baloldali jelölt szélsőséges, antiszemita, rasszista, cigányellenes megjegyzéseit.

Mediaworks–Hírcentrum
Forrás: Origo.hu2022. 02. 15. 8:47
20211008 Budapest Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem áll távol tehát a szélsőséges gondolkodásmód Márki-Zay Pétertől, aki maga mondta el a hétvégi lakossági fórumán, hogy a baloldali szivárványkoalíció – amelynek ő a jelöltje – magába foglalja a fasisztákat és a kommunistákat is. Korábban több alkalommal tett antiszemita kijelentést, illetve együtt szerepelt nyíltan szélsőséges, zsidó- és cigányellenes politikusokkal.

Márki-Zay egy január elején közzétett videójában az őt ért antiszemita vádakra magyarázatként újabb zsidózásba kezdett. 

Úgy fogalmazott, hogy 

a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm.

Mindezt arra reagálva mondta, hogy a Mandinerbe is publikáló szerző, Veszprémy László Bernát egy, a The Times of Israel hasábjain megjelent írásában többek között felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter – olvasható az Origó cikkében.

A lista hosszú: Sneider Tamás egykori szkinhedvezérrel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen, de kiállt a jobbikos, nyíltan antiszemita Bíró László és Rig Lajos mellett is. 

Bíró, aki a baloldal jelöltje volt 2020-ban a szerencsi időközi országgyűlési választáson, korábban a zsidó embereket tetűcsúszdásoknak, Budapestet Judapestnek nevezte, míg a tapolcai jobbikos képviselő, Rig a zsidók biológiai fegyvereként beszélt a cigány emberekről.

Márki-Zay ezenkívül olyan fotót posztolt az úgynevezett Pegazus-ügyet követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. 

S hogy félreérthetetlen legyen a hirdetmény üzenete, szerényen és visszafogottan ugyan, de Orbán mögött fölsejlik az izraeli zászló, s a miniszterelnök válla fölött sejtelmesen kikandikál a Dávid-csillag három ága is

– jegyezte meg Márki-Zay akkori akciójára reagálva Fröhlich Róbert volt országos főrabbi, valamint az egyébként harcosan baloldali Gábor György egyetemi tanár, akik közös cikkben tiltakoztak a baloldal jelöltjének antiszemita megnyilvánulása ellen – írja az Origó.

Márki-Zay a zsidó szervezetek tiltakozása és több sajtóorgánum bírálata után sem vonta vissza mondatait, esze ágában sincs elnézését kérni senkitől.

A sajtó kérdéseire rendre azt állította, ő nem sértett meg senkit.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.