Márki-Zay Péter válogatott sértései

Márki-Zay Péter minden nyilatkozatában a társadalmat megosztó kijelentéseket tesz, egymás ellen hangolja az embereket. A Mediaworks Hírcentruma ezúttal a baloldal miniszterelnök-jelöltjének vidéki embereket becsmérlő mondatait vette sorra – írja az Origó.

Mediaworks-Hírcentrum
Forrás: Origo.hu2022. 02. 09. 12:56
null
20211010 Budapest Kormányváltó nagygyűlés fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke, miniszterelnök-jelölt Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik botrányos kijelentése december 6-án hangzott el a közösségi oldalán közzétett videóban, ahol arról értekezett, hogy a vidéki emberek tudatlanok, buták. A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal jelöltje így fogalmazott:

Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat, ezt a hibát most nem fogjuk elkövetni, akkor sem, ha ez egyes ellenzékieknek nem tetszik.

Egy másik hétvégi videójában ismét a migráció témakörében Márki-Zay arról beszélt, milyen fontos, hogy az utolsó faluban is „mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében.”

Később tovább sulykolta a baloldali propagandát a migrációval kapcsolatban, mondván, hogy „ha ezt nem juttatjuk el mindenkihez, akkor még mindig rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni” – emlékeztet a portál.

Bocsánatkérés helyett újabb sértegetés

A baloldal kormányfőjelöltje akkor is megsérti a vidéki embereket, amikor állítólag bocsánatot akar kérni egy korábbi sértésért. Jó példa erre a 2021. decemberi videója:

Még egyszer, az, hogy vannak vidéken tudatlanok, és a Fidesz ezekre építi a kampányát, ez nem azt jelenti, hogy minden vidéki tudatlan. Nyilvánvalóan sem én, sem a legtöbb polgármester nem az

– mondta Márki-Zay Péter, tovább rontva a helyzeten.

„Bunkó vidékiek"

A baloldali jelölt a december 12-i videójában – amikor magyarázni próbálta a migrációval kapcsolatos álláspontját – úgy fogalmazott: „Ez ugyanolyan félreértés, kedves liberális barátaim, mint amikor a fideszesek azt állítják, hogy én a vidékieket bunkónak nevezem. Nem! Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó.” Azt már láttuk, hogy ez mit jelent Márki-Zaynál: azt, hogy saját magát és néhány másik polgármestert nem tekinti bunkónak.

A magyarázkodása önmagában is azt mutatja, hogy lenézi az embereket, hiszen alpári jelzőkkel illet egész társadalmi csoportokat, akikről úgy gondolja, hogy nem elég tájékozottak, vagy ahogy még nevezni szokta őket: tudatlanok, ostobák.

Baloldali propagandakiadványok a falusiaknak

Márki-Zay Péter a régóta ismert felsőbbrendű, a vidékieket lenéző baloldali meggyőződést képviseli minden megszólalásában – olvasható az Origó.hu-n. Jó példa erre, amikor azt mondta:

hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Meggyőződése tehát, hogy a „buta” vidékieket nekik kell felvilágosítaniuk eljuttatva a propagandájukat a falvak népéhez, mintegy megszállva a falvakat.

Nemrég került elő egy videó, amelyen Márki-Zay arról beszélt, hogy egy aktivistája megpróbálta megváltoztatni néhány vidéki ember politikai gondolkodását, de csak kevés volt köztük, aki reggel tíz órakor nem volt részeg vagy agymosott.

A baloldali jelölt által megfogalmazott gondolat rímel arra, amelyet a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet”, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot”, ezért vesztett a baloldal.

Márki-Zay Péter sajtósaitól az Origó megkérdezte, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt szándékozik-e bocsánatot kérni a vidéki emberektől sértő kijelentései miatt, de eddig nem érkezett válasz.

Az eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.