Megakadályozták Karácsony Gergelyék privatizációs szándékát

Az egykori Istenszeme fogadó budai műemlék épületének eladását Fürjes Balázs és Pokorni Zoltán hiúsította meg.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 16:30
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már biztosan közösségi tulajdonban és közösségi használatban marad a Haggenmacher-villa, az egykori Istenszeme fogadó budai műemlék épülete és hatalmas parkja 

– írta Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kifejtette, Pokorni Zoltánnal, a hegyvidéki önkormányzat polgármesterével közösen elérték, hogy az állam gyakorolja az őt megillető elővásárlási jogot, a kormány pedig biztosítsa az ehhez szükséges forrást, így ma megtörtént az Istenszeme fogadó kulcsátadása és birtokbavétele is. Az államtitkár emlékeztetett, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat „villámsebességgel eladta volna” az épületegyüttest egy ingatlanos magáncégnek, aki közösségi célok helyett profitszerzésre használta volna. 

Mi ezzel szemben azt képviseltük: felelősen kell bánni ezzel az egyedülálló műemléki épülettel, köztulajdonban és közösségi használatban kell tartani! 

– részletezte. Fürjes Balázs elmondta azt is, Karácsony Gergelyék már az adásvételi szerződést is aláírták, ám ekkor széles körű összefogás alakult ki a műemlék eladása ellen: hegyvidéki lokálpatrióták, civilek, Zsuppán András, Válasz Online-os újságíró és XII. kerületi önkormányzati képviselők a DK-tól egészen a Magyar Kétfarkú Kutya Pártig egyaránt felemelték a szavukat az Istenszeme fogadó eladása ellen.

– Ráfordulhatunk a jövőre! A budaiakkal közösen indulhat a gondolkodás, hogy egy alapos műemléki felújítást követően milyen céllal hasznosítsuk ezt a gyönyörű villaépületet, amely sorsának alakulásáról folyamatosan tudósítom majd önöket!

 – zárta gondolatait Fürjes Balázs.

Borítókép: Istenszeme fogadó (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.