időjárás 3°C Miklós 2022. december 6.
logo

Orbán Viktor: Mától érkezik a 13. havi nyugdíj

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.02.09. 10:10 2022.03.25. 13:23
Orbán Viktor: Mától érkezik a 13. havi nyugdíj

Mától érkezik a 13. havi nyugdíj – emlékeztetett közösségi oldalán Orbán Viktor a délelőtt folyamán. A miniszterelnök posztjában azt is írta: Visszaadjuk, amit a baloldal elvett. 

Magyarország előremegy, nem hátra!

Emlékezetes 

a 13. havi időskori ellátás elvételét a Gyurcsány-kormány készítette elő 2008-ban, majd a Bajnai Gordon által vezetett kabinet véglegesítette a döntést 2009-ben. 

A nyugdíjasok és különböző állami dolgozók (akiktől egyhavi munkabért vettek el egy hasonló döntéssel) akkoriban az egyik hétről a másikra tudták meg, hogy a baloldali kormány döntése végleges, a gazdasági válság évében egy havi jövedelemmel kevesebből gazdálkodhatnak. 

A 13. havi nyugdíj visszaépítéséről a kormány 2020 tavaszán döntött, amikorra már látszott, hogy a koronavírus-járvány is komoly gazdasági válságot fog előidézni. Az Orbán Viktor által vezetett kabinet álláspontja szerint válságban segíteni kell az embereken, hogy a kiszámíthatatlanság ne nehezítse meg a helyzetüket. Az eredeti tervek szerint négy év alatt épült volna vissza az ellátás, azonban a válság mindenki által érezhető utóhatásai miatt ezt az időt két évre rövidítette a kormány, 

így már mától a plusz egyhavi teljes összeget kapnak a nyugdíjasok. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.