Rágyújtották a magyar milliárdosra Bárban a Sauska-kúriát

Eredményre vezetett a rendőrség másfél éves nyomozása. Elfogták a magyar milliárdost saját, bári kúriájában felgyújtókat. A gyanúsítottak rátelepedtek a milliárdosra, hogy megszerezzék a vagyonát. A hegyvidéki villájába is beköltöztek.

2022. 02. 09. 12:18
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látszólag egy szokványos rendőrségi tájékoztatást tettek közzé ma a Police.hu honlapon egy sikerre vezető Baranya megyei nyomozásról, ám érdemes figyelni az ügy részleteire.

A rendőrség tájékoztatása szerint 

a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói február 8-án a kora reggeli órákban őrizetbe vették azt a bűnügyi felügyelet alatt álló 49 éves férfit és 51 éves társát, akiket a bári emberöléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 kora tavaszától rátelepedett a sértettre azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték áldozatukat, tüzet gyújtottak a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat és leplezzék a tettüket.

A bűncselekménnyel összefüggésben a két férfi már korábban is a rendőrök látókörébe került, majd a hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök elegendő bizonyítékot szereztek ahhoz, hogy az ügyészségnél kezdeményezzék a két gyanúsított letartóztatását.

Eddig a hivatalos rendőrségi tájékoztató.

A Magyar Nemzet értesülése szerint 

a Baranyai megyei, Mohács közelében lévő Bár községben az úgynevezett fehér Sauska-kúria a magyar milliárdos M. István tulajdonában volt, a tűzben halálát lelő áldozat pedig maga a milliárdos volt, akit a nyomozás eddigi adatai szerint a most őrizetbe vett gyanúsítottak megöltek, majd rágyújtották a kúriát.

Itt, a bári Sauska-kastélyban vesztette életét a tulajdonos magyar milliárdos, akire rágyújtották a kúriát (Fotó: Privátkopó.info)

(Bár községben található az úgynevezett sárga Sauska-kastély is, ami egy mezőgazdasági kombinát tulajdona.)

Lapunk már 2020 elejétől nyomon követte a magyar milliárdos hányatott sorsának alakulását. 

Ekkor került először különböző hírportálok címlapjára, amikor is a XII. kerületi villáját elfoglalta egy szervezett bűnözői csoport. (A Privátkopó című bűnügyi portál írt róla elsőként, majd egy kerületi hírportál is erről cikkezett.)

Aztán 2020 augusztusában már ezt olvashattuk: „Augusztus elején öt napon belül négy alkalommal gyulladt ki a Bár községben található Sauska-kastély. A második tűznél gyakorlatilag teljesen leégett az épület, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai egy férfi holttestét találták. A tulajdonosét, a 62 éves M.(…) Istvánét, akinek a teste teljesen összeégett. A Privátkopó.hu (…) két cikkben foglalkozott a szenvedélybetegséggel küzdő milliárdos aggasztó életkörülményeivel, azzal, hogy erőszakos (…) bűnözők jelentek meg a környezetében, akik egyértelműen a vállalkozó mesés vagyonának megszerzésén mesterkedtek, amelynek érdekében M.-t teljesen elzárták a külvilágtól, a mobiltelefonját is elvették.”

A Bár községbeli Sauska-kastély tetőzete teljesen leégett (Fotó: Privátkopó.info)

Ugyanerről egy kerületi portál így írt 2020. augusztusában.

„Az egykor a Sauska család által építtetett bári kúriában augusztus 8-án volt az első tűz, akkor csak az egyik szoba, egészen pontosan a kanapé égett; a tűzoltók az ajtó betörése után a fürdőszobában bukkantak a zavartan viselkedő M. (…)-ra. 10-én már az egész tetőszerkezet lángolt, s a kiérkező tűzoltók a tető beszakadása után bukkantak M.(…) holttestére. Nem tudni, hogy a halál a tűzvész előtt vagy által következett be. A halálos tragédia másnapján és harmadnapján mindenesetre ismét kigyulladt a kúria, így persze fölmerül a gyanú, hogy (…) gyújtogatás történt.”

Lapunk úgy tudja, hogy a kedden őrizetbe vett két férfi, M. Zsolt és K. József. A magyar milliárdos 2020 elején az utóbbit bízta meg, hogy képviselje a cégeit a hivatalos szervek előtt és járjon el a nevében. M. Zsolt pedig az eddigi információk szerint az úgynevezett M. klán egyik tagja. 

A Privátkopó szerint a M. klán az ezredforduló táján lányokat futtatott az M5-ös autópálya mentén, akiket sokszor vertek és kínoztak, egyikük ujjpercét állítólag le is vágták. A bűnszervezet az 5-ös út környékéről előbb Budapestre parancsolta a lányokat, majd „jól fizető, törvényes munkát” ajánlva eladta őket Spanyolországba. Az áldozatok számára csak Barcelonában derült ki, hogy spanyol bártulajdonosok rabszolgái lettek, és prostituáltként kell dolgozniuk.

A 2005-ös bírósági tudósítások szerint a klán elfogott tagjait, köztük a három M. testvért 5 és 8 év közötti fegyházra ítélték.

További részletekre várhatóan sajtótájékoztatón fog kitérni a Baranya megyei rendőrség.

Borítókép: őrizetbe vették M. Zsoltot és K. Józsefet, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bári gyilkosság elkövetésével (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.