Schiffer András a Kétfarkú Kutya Pártra fog szavazni április 3-án

Az LMP alapítója, volt országgyűlési képviselő kifejtette véleményét az idei országgyűlési választásokon induló nagy pártokról az InfoRádió Aréna című műsorában – írja az Infostart.hu.

Forrás: Infostart.hu2022. 02. 10. 11:08
Schiffer András
Budapest, 2016. szeptember 15. Schiffer András ügyvéd, a Lehet Más a Politika korábbi társelnöke a XXI. Század Intézet Böszmeségem története - 10 éves az õszödi beszéd címû kerekasztal-beszélgetésén a Terror Háza Múzeumban 2016. szeptember 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András azon túl, hogy elégedetlen a politikai elit teljesítményével, úgy véli, hogy azt a szellemiséget – vagy talán inkább illúziót –, amit 2010-2014-ben az LMP képviselt, azt ma a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviseli.

Ez elég szomorú, de így van. Azért szomorú, mert viccpártként indulnak. Mert egy geopolitikai krízishelyzet és hidegháborús uszítás, valamint egy világjárvány közepén egy viccpárt sikeres tud lenni. Ez kritikája a teljes politikai elitnek. Ám ez legkevésbé Kovács Gergőéket minősíti, sőt: Kovács Gergő állhatatosságát minősíti, hogy komollyá vált a vicc. Azt is szokta mondani, hogy ha már röhej az egész, akkor arra szavazzunk, akin tényleg röhögni is lehet

– fejtette ki a volt országgyűlési képviselő.

Úgy látja, hogy a Kutyapárt sikere, a parlamentbe való esetleges bekerülése egy lakmusz, egy komoly jelzés.

Megmutatja, hogy amikor a politikának arról kellene szólni, hogy egy ilyen geopolitikai konfliktuszónában mi Magyarország érdeke, mi szolgálhatja a magyar szuverenitást, amikor arról kellene beszélni, hogy a pandémia örve alatt miként gazdagodtak még jobban a gazdagok – Magyarországon is és a világban is –, amikor azt kellene megnézni, hogy az elmúlt két év hogyan ásta alá globális méretekben a tudományba vetett bizalmat, akkor ehhez képest a magyar politikai elit nettó gyűlölködéssel és karaktergyilkosságokkal van elfoglalva

– mondta Schiffer András az InfoRádiónak.

Megjegyezte: eddig se titkolta, most se teszi, hogy a Kutyapártra fog szavazni, akiknek meggyőződése szerint az ő egyetlen voksánál idén is jóval többje lesz – ahogy volt már 2018-ban is – olvasható az Infostart.hu-n.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Schiffer András (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.