időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo
A Fidesz felháborodott azon, hogy miközben szétesik a miskolci tömegközlekedés, a városnak luxusbuszra futja

Újabb botrány borzolja a kedélyeket a borsodi megyeszékhelyen

Borsodi Attila
2022.02.18. 12:42
Újabb botrány borzolja a kedélyeket a borsodi megyeszékhelyen

A héten a sajtóban nyilvánosan is beismerte a baloldali városvezetés, hogy a miskolciak adóforintjaiból luxusbuszt szerzett be saját használatra, hogy kényelmesebbé és gyorsabbá tegyék közlekedésüket

– jelentette ki péntek délben sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos kiemelte: a város havi csaknem félmillió forintért bérli a lesötétített gépjárművet, hogy ne láthassák a miskolciak, kik is utaznak valójában az ő pénzükön. – Azt hazudják, hogy költséghatékonyság miatt szerezték be a buszt, pedig csak a saját kényelmüket fizettetik meg a miskolciakkal. Ebből a pénzből a tömegközlekedést lehetne volna javítani, helyben járatot lehetett volna sűríteni vagy az utasbiztonságot lehetett volna növelni. A miskolciak az adóforintjaikból nem polgármesteri luxusbuszt szeretnének látni, hanem sűrített járatokat és működő tömegközlekedést – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Nagy Ákos rámutatott arra: két és fél év után elmondható, hogy Miskolcon teljesen szétesett a tömegközlekedés szervezése. Ez szavai szerint abban is megnyilvánul, hogy az utóbbi időben, ha baleset van, akkor sokszor késve érkeznek a villamospótló járatok. Hozzátette: a tömegközlekedési járműveken tömeg, tumultus van, és nem működnek normálisan a digitális tájékoztató táblák a megállókban. 

– A baloldali városvezetés továbbra sem hozza nyilvánosságra azt a több száz oldalas dokumentumot, amit súlyos tízmilliókért rendelt meg budapesti cégektől, amelyek jó esetben a kerékpársávok felfestéséhez értenek, de fogalmuk sincs a miskolci tömegközlekedés mindennapjairól. Ez kabaré a köbön. Láttuk, látjuk, hogy rekordszámmal változtatják a menetrendet, úgy, ahogyan a szél fúj, óránként közlekednek egyes buszjáratok, és néha gyalogosan hamarabb lehet célba érni, mint busszal vagy villamossal – fogalmazott Nagy Ákos. Hozzáfűzte: ezt kapták a miskolciak az elmúlt két és fél évben. A politikus úgy véli, hogy ha a baloldal ezt csinálta Miskolccal, akkor nem lehet rájuk bízni Magyarország vezetését sem, mert hazánkat is tönkretennék. 

A Fidesz és a KDNP-frakció egy indítványt fog benyújtani a város költségvetése kapcsán, amivel enyhíthető lenne a közlekedési probléma. Bízunk abban, hogy a közgyűlés elfogadja majd javaslatunkat. Miskolcnak döntenie kell, hogy a baljós Gyurcsány-korszakot akarja vissza, vagy egy biztonságos, fejlődő és élhető jövőt szeretne. Itt az idő, hogy Miskolc újra előre menjen és ne hátra!

– hangsúlyozta Nagy Ákos.

Borítókép: Nagy Ákos (Fotó: Fidesz, Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.