Újra botrányosan viselkedett Márki-Zay Péter

A baloldal miniszterelnök-jelöltje gusztustalan módon zárta le azt, hogy a 888.hu újságíróját sértegeti.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 02. 04. 10:17
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön ennyire aberrált? – kérdezte Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a 888.hu újságírójától egy szerda este tartott rendezvény után. 

Ezután Hódmezővásárhely polgármestere – ahogy az a felvételen is látható – meglepő és egyben gyomorforgató módon viselkedett, mivel a beszélgetés végén levette a maszkját, amibe beleköpött.

A minősíthetetlen stílusban beszélő politikus láthatóan nem tud leállni mások sértegetésével, ráadásul már szavak nélkül is képes botrányosan viselkedni.

Sok bonyodalomhoz vezethet az illetlen viselkedés. A lapunknak nyilatkozó protokollszakértő szerint elsősorban illem, jólneveltség kérdése, miként viselkedik a politikus, akkor, ha nyilvánosan meg kell jelennie annak ellenére, hogy megfázott, tüsszög, folyik az orra, és késztetést érez krákogni, harákolni, esetleg köpködni. A társasági jó modor is előírja, hogy testi szükségleteinket a legnagyobb diszkrécióval intézzük, de a politikusi szakmai etikett, illetve az államot képviselő, vagy képviselni kívánó közszereplőkre vonatkozó hazai és nemzetközi protokoll még szigorúbb e tekintetben: nem mutatkozhat nyilvánosan gyengének, esendőnek, hiszen hogyan akarna másokat vezetni, ha nem ura saját testének? Ha mégsem tudja elkerülni például a tüsszentést, vagy mást, ilyenkor is – lehetőleg feltűnés nélkül – használjon zsebkendőt, ha nincs nála, kérjen a segítőjétől, de akár ismeretlentől is. Ezt adott esetben Márki-Zay Péter is megteheti. Emellett azt is fontos megemlíteni a protokollszakértő szerint, hogy az efféle viselkedés sokszor hátrányt jelenthet egy politikus számára, nemzetközi konferencián vagy brüsszeli csúcstalálkozón pedig diplomáciai bonyodalmakhoz is vezethet, s az illető politikus, s az általa képviselt ország pozícióját ronthatja.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.