időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Zsigó Róbert: Támogatjuk a fiatalokat!

Forrás: Facebook
2022.02.05. 10:52 2022.03.25. 13:32
Zsigó Róbert: Támogatjuk a fiatalokat!

Februárban olyan dolog fog történni, mint még soha Magyarországon. A 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

– tájékoztatott Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában, hozzátéve, hogy ez azt jelenti, hogy akár több tízezer forinttal magasabb fizetést kaphatnak azok, akik dolgoznak. Ők nagyjából 280 ezren vannak. 

Kiemelte, hogy egy heti 40 órában munkát vállaló 25 év alatti fiatal havi jövedelme így akár havi 65 ezer forinttal is emelkedhet, tehát éves szinten akár 780 ezer forinttal több pénzt kaphat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az adómentesség az átlagfizetés szintjéig 22 százalékos béremelést jelent. Az adómentesség akár egymillió fiatalt is érinthet.

Az adómentesség annak a hónapnak a végéig jár, amikor a fiatal betölti a 25. életévét

– tette hozzá.

Zsigó Róbert kiemelte: a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességével szeretnénk nekik segíteni az önálló életkezdésben, a lakhatásban, vagy abban, amire ők ezt a plusz pénzt költeni szeretnék.

Hozzátette:

A baloldal, ahogy a többi adócsökkentést, a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, a minimálbér-emelést, úgy ezt sem támogatta. Lehet, hogy ezen a fiatalok meglepődnek, mi, idősebbek nem igazán.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-korszakban, amikor minden harmadik fiatal munkanélküli volt, esélye sem volt az otthonteremtésre és magasabb fizetésre, akkor a baloldal azt üzente nekik: „el lehet innen menni”.

Magyarországnak a fiatalok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra

– zárta sorait Zsigó Róbert.

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: Facebook.com/Zsigó Róbert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.