Zsigó Róbert: Támogatjuk a fiatalokat!

Februárban olyan dolog fog történni, mint még soha Magyarországon – közölte a családokért felelős államtitkár.

Forrás: Facebook2022. 02. 05. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban olyan dolog fog történni, mint még soha Magyarországon. A 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

– tájékoztatott Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában, hozzátéve, hogy ez azt jelenti, hogy akár több tízezer forinttal magasabb fizetést kaphatnak azok, akik dolgoznak. Ők nagyjából 280 ezren vannak. 

Kiemelte, hogy egy heti 40 órában munkát vállaló 25 év alatti fiatal havi jövedelme így akár havi 65 ezer forinttal is emelkedhet, tehát éves szinten akár 780 ezer forinttal több pénzt kaphat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az adómentesség az átlagfizetés szintjéig 22 százalékos béremelést jelent. Az adómentesség akár egymillió fiatalt is érinthet.

Az adómentesség annak a hónapnak a végéig jár, amikor a fiatal betölti a 25. életévét

– tette hozzá.

Zsigó Róbert kiemelte: a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességével szeretnénk nekik segíteni az önálló életkezdésben, a lakhatásban, vagy abban, amire ők ezt a plusz pénzt költeni szeretnék.

Hozzátette:

A baloldal, ahogy a többi adócsökkentést, a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, a minimálbér-emelést, úgy ezt sem támogatta. Lehet, hogy ezen a fiatalok meglepődnek, mi, idősebbek nem igazán.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-korszakban, amikor minden harmadik fiatal munkanélküli volt, esélye sem volt az otthonteremtésre és magasabb fizetésre, akkor a baloldal azt üzente nekik: „el lehet innen menni”.

Magyarországnak a fiatalok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra

– zárta sorait Zsigó Róbert.

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: Facebook.com/Zsigó Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.