időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

A járvány enyhülésével a kórházak is visszatérnek a normális kerékvágásba

Elek Nikoletta
Forrás: MTI
2022.03.03. 19:49 2022.03.03. 20:49
A járvány enyhülésével a kórházak is visszatérnek a normális kerékvágásba

A járványügyi korlátozások döntő többségének megszüntetése mellett a járvány enyhülésével az egészségügyi az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz

 – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) csütörtöki közleményéből. A szaktárca tájékoztatása szerint az új koronavírusos betegek ellátását az erre kijelölt kórházak végzik, a pandémia miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, a kórházi oltópontok működését pedig a továbbiakban is biztosítják majd. 

A közleményből továbbá kiderült, hogy 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mentesítette a koronavírusos betegek ellátása alól azokat a kórházakat, ahol a fertőzött betegek ellátására elkülönített ágyszám ötven százalék alatt van. 

Jelezték azt is, hogy a koronavírusos betegek ellátását az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) az irányító intézmények bevonásával a szükségletekhez igazodva rugalmas kapacitástervezéssel osztja fel az irányítási egységbe rendelt kórházak között. Hozzátették,

az enyhítés az Országos Mentőszolgálatra nem terjed ki, 

a betegszállításban továbbra is minden mentőegységnek részt kell vennie. 

Borítókép: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.