A mentőautókat mindenhol előreengedik

A benzinkutakon kialakult helyzetre való tekintettel kiemelten fontos a mentők munkájának segítése.

Forrás: Facebook2022. 03. 11. 19:37
GYÕRFI Pál
Budapest, 2020. május 6. Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje beszél az egészségügyi dolgozóknak felajánlott méz átadásán, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport sajtótájékoztatóján Budapesten, az Országos Mentõszolgálat Fõigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. A segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrármarketing Centrum 2000 kilogramm mézet ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszönetet mondott a mentők folyamatos támogatásáért az Országos Mentőszolgálat szóvivője a szervezet közösségi oldalán. Győrfi Pál szerint a munkájuk támogatásának egy új eleme, hogy mindig előreengedik a mentőautókat a benzinkutaknál, ha tankolásra kerül sor. 

Ennek köszönhetően a mentők munkájában semmilyen fennakadást nem okoz egy kialakult sor a töltőállomáson

– rögzítette a szóvivő. 

Közben a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége rendkívüli felhívást adott ki, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy a mentők hosszabb ideig történő várakozása a benzinkutakon veszélyeztetheti a mentőellátás folyamatosságának biztonságát. 

Éppen ezért a szervezet arra kéri a lakosságot, hogy a benzinkutakon kialakult helyzetre való tekintettel segítsék a mentőautók soron kívüli üzemanyag-felvételét.  

Kásler Miklós miniszter utasítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma a teljes körű és maradéktalan betegellátás érdekében prioritásként kezeli a korszerű mentőautó-állomány biztosítását. Ennek köszönhetően az elmúlt évek során ezer új, korszerű eszközökkel felszerelt mentőautó állhatott szolgálatba, így a gépjárműállomány átlagéletkora öt év alá csökkent. 

Hazánk legnagyobb egészségügyi intézménye jelenleg az ország 255 mentőállomásán 788 mentőegységgel látja el a mentési feladatait, valamint több mint 250 tartalék járművel is rendelkezik.

Borítókép: Győrfi Pál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.