időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo
A magyar autósok nagy többsége emberségből jól vizsgázott

A mentőautókat mindenhol előreengedik

Elek Nikoletta
Forrás: Facebook
2022.03.11. 19:37 2022.03.11. 22:57
A mentőautókat mindenhol előreengedik

Köszönetet mondott a mentők folyamatos támogatásáért az Országos Mentőszolgálat szóvivője a szervezet közösségi oldalán. Győrfi Pál szerint a munkájuk támogatásának egy új eleme, hogy mindig előreengedik a mentőautókat a benzinkutaknál, ha tankolásra kerül sor. 

Ennek köszönhetően a mentők munkájában semmilyen fennakadást nem okoz egy kialakult sor a töltőállomáson

– rögzítette a szóvivő. 

Közben a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége rendkívüli felhívást adott ki, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy a mentők hosszabb ideig történő várakozása a benzinkutakon veszélyeztetheti a mentőellátás folyamatosságának biztonságát. 

Éppen ezért a szervezet arra kéri a lakosságot, hogy a benzinkutakon kialakult helyzetre való tekintettel segítsék a mentőautók soron kívüli üzemanyag-felvételét.  

Kásler Miklós miniszter utasítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma a teljes körű és maradéktalan betegellátás érdekében prioritásként kezeli a korszerű mentőautó-állomány biztosítását. Ennek köszönhetően az elmúlt évek során ezer új, korszerű eszközökkel felszerelt mentőautó állhatott szolgálatba, így a gépjárműállomány átlagéletkora öt év alá csökkent. 

Hazánk legnagyobb egészségügyi intézménye jelenleg az ország 255 mentőállomásán 788 mentőegységgel látja el a mentési feladatait, valamint több mint 250 tartalék járművel is rendelkezik.

Borítókép: Győrfi Pál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Üzemanyagárstop

Gyurcsány egykori államtitkára elfogadhatatlannak nevezte az üzemanyagárstopot

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.