Alkalmatlannak tartja Miskolc baloldali vezetését a Fidesz

A nagyobb kormánypárt szerint a város polgárai fizetik meg a balliberálisok ámokfutásának az árát.

2022. 03. 18. 12:40
Soós Attila és Nagy Ákos Forrás: Fidesz. Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga László baloldali országgyűlési képviselő és barátai azt a hitelt akarják visszafizettetni most a miskolciakkal, amit ők vettek fel az előző baloldali városvezetés idején, 2006 és 2010 között. Ez az igazi pofátlanság!

– jelentette ki pénteken délelőtt sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos szerint folytatódik a baloldali ámokfutás Miskolcon: nyolcmilliárd forint gigahitel tervezett felvétele mellett még a kamatokat is a miskolciakkal fizettetné meg a baloldal és Varga László, aki 16 éve ül a parlamentben.

Kiemelte: Varga volt az, aki annak idején megszavazta Gyurcsány bábjaként a devizaalapú svájcifrank-hitel felvételét, és most ismét a miskolci családokat sarcolná meg.

– Köszönjük, de ebből nem kérnek a miskolciak! – tette hozzá. Nagy Ákos kifejtette, a baloldal minden problémára a megszorításokat és a hitelfelvételt tartja megoldásnak, ami most sincs másképp. – A probléma az, hogy az általuk felvett, 2006 és 2010 közötti, svájci frank alapú több milliárd forintos adósságot most egy még drágább forinthitelre cserélik, amely évi 600-700 millió forintos plusz kamatterhet jelent – vélekedett Nagy Ákos, aki hozzáfűzte: ez tíz évre szinte megduplázza a felvenni tervezett nyolcmilliárd forint hitelt.

Soós Attila miskolci fideszes önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke arról beszélt, hogy a nyolcmilliárd forint akkora tétel, hogy az összeg a helyi adóbefizetések több mint a fele. Sőt – mint a kormánypárti politikus fogalmazott – az összeg kamattal együtt elérheti Miskolc teljes adóbevételét is.

 – A miskolciak jelenleg egy minden szakmaiságot nélkülöző, egymásra is acsarkodó városvezetés lyukas zsebébe öntik a pénzt, ahonnan az ki tudja, kikhez és milyen célra vándorol. Amikor a miskolci családok és vállalkozások a munkahelyek megtartásával, a napi megélhetéssel küszködnek, akkor az utcanyelvben csak „Vargáé a Város”-nak nevezett baloldali koalíció a fojtószorításban levő polgármesterrel együtt állítólag több milliárd forintért iparterületet vesz, mert az egekben levő ingatlanáraknál ez szerintük megéri – mutatott rá Soós Attila. A politikus szerint a baloldalon lehet, hogy valakiknek megéri ez, de hogy Miskolcnak nem ez az érdeke, az biztos.

Nagy Ákos hangsúlyozta: ki kell mondani, a baloldal elvesztette a miskolciak bizalmát, alkalmatlan arra, hogy vezessék ezt a várost.

Már két és fél éve arra is alkalmatlanok, hogy egy menetrendet összeállítsanak, nemhogy egy tisztességes költségvetést. Fizessen Veres Pál polgármester és baloldali csapata, ha már ilyen helyzetbe hozták a várost. S fizessen Varga László, aki már 16 éve ül a parlamentben, és semmit nem tett Miskolcért. Sosem fogjuk engedni, hogy egy 2019-ig fejlődő város csődbe jusson, de a jelenlegi városvezetés csak erre képes

– hívta fel a figyelmet a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

Borítókép: Soós Attila és Nagy Ákos (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.