Az Óbuda újság megsértette a választási törvényt

Az OEVB szerint Szabó Tímea kampánycélra használta az újságot.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 17:14
null
Bús Balázs Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Választási Bizottság helyt adott Bús Balázs kifogásának és megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda újság megsértette a választási törvényt.
Öt igen szavazattal, egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt. A botrányoktól hemzsegő, Kispestről szerkesztett lapban Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest

– olvasható Bús Balázs Facebook-posztjában.

A Fidesz–KDNP III. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte azt is: Az Óbuda újság jogszabályt sértett, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabó Tímeának, amit a többi egyéni jelöltnek nem. A bizottság megállapította, hogy Szabó – aki egyébként a baloldal közös jelöltje a III. kerületben – egyértelműen kampánycélra használta az újságot és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka.

A szavazatszámláló bizottságok összeállításánál már sejthető volt, hogy Szabó Tímeáék választási csalásra készülnek, most bebizonyosodott, hogy nem riadnak vissza semmiféle törvénysértéstől

– írta Bús Balázs a posztjában. A botrányoktól hemzsegő, Kispestről szerkesztett lapban Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest. Az Óbuda újság jogszabályt sértett, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabó Tímeának, amit a többi egyéni jelöltnek nem. A bizottság megállapította, hogy Szabó egyértelműen kampánycélra használta az újságot, és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka – tette hozzá Bús Balázs.

Borítókép: Bús Balázs (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.