időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Az Óbuda újság megsértette a választási törvényt

Magyar Nemzet
2022.03.25. 17:14 2022.03.25. 23:22
Az Óbuda újság megsértette a választási törvényt

A Választási Bizottság helyt adott Bús Balázs kifogásának és megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda újság megsértette a választási törvényt.
Öt igen szavazattal, egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt. A botrányoktól hemzsegő, Kispestről szerkesztett lapban Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest

– olvasható Bús Balázs Facebook-posztjában.

A Fidesz–KDNP III. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte azt is: Az Óbuda újság jogszabályt sértett, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabó Tímeának, amit a többi egyéni jelöltnek nem. A bizottság megállapította, hogy Szabó – aki egyébként a baloldal közös jelöltje a III. kerületben – egyértelműen kampánycélra használta az újságot és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka.

A szavazatszámláló bizottságok összeállításánál már sejthető volt, hogy Szabó Tímeáék választási csalásra készülnek, most bebizonyosodott, hogy nem riadnak vissza semmiféle törvénysértéstől

– írta Bús Balázs a posztjában. A botrányoktól hemzsegő, Kispestről szerkesztett lapban Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest. Az Óbuda újság jogszabályt sértett, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabó Tímeának, amit a többi egyéni jelöltnek nem. A bizottság megállapította, hogy Szabó egyértelműen kampánycélra használta az újságot, és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka – tette hozzá Bús Balázs.

Borítókép: Bús Balázs (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.