Eddig még nem tisztázta magát Csárdi Antal

A politikus ellen jelenleg nyomozás zajlik hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt.

2022. 03. 29. 17:57
CSÁRDI Antal
Budapest, 2022. március 10. Csárdi Antal, az LMP frakcióvezetõ-helyettese napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2022. március 10-én. A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az Országgyûlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése, amelyet a "rendes" ülésnapot követõen tartottak, így csak a napirend elõtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselõi sem vettek részt. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem adtam Csárdi Antalnak semmilyen meghatalmazást. Ha tudtam volna, hogy visszaél a nevemmel és meghamisítja az aláírásomat, soha be nem engedtem volna a lakásomba

– írta pár nappal ezelőtt az Index, egy hozzájuk eljuttatott dokumentumra hivatkozva: a fenti kijelentést annak az ingatlannak a tulajdonosa tette, akinek lakását az Országgyűlés Hivatala képviselői költségtérítés terhére bérel Csárdi Antalnak, a baloldal országgyűlési képviselőjelöltjének. Úgy tudni, Csárdi Antal korábban vitába keveredett a lakás tulajdonosával, miután annak állítása szerint a politikus nem fizette a közüzemi számlákat, ezért a közműszolgáltató felfüggesztette a gázszolgáltatást, azaz kikapcsolta a fűtést.

A fenti ügyben eddig nem tisztázta magát és nem is nyilatkozott Csárdi Antal. A politikus ellen a közelmúltban okirat-hamisítás miatt tettek feljelentést, és ennek ügyében jelenleg nyomozás zajlik hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt. Sajtóhírek szerint a feljelentésben az is szerepel, hogy háromszázezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel. Emellett Csárdi Antal ellen folyó adó-végrehajtásról és több közjegyző által elrendelt végrehajtásról, valamint elmulasztott áfabevallásokról jelentek meg hírek. 

Korábban a politikus azt nyilatkozta, hogy főbérlője állítása az okirat-hamisítás és a tartozások felhalmozása ügyében valótlan, a vitát a bíróságon fogják tisztázni. A Mandiner birtokába került egy Csárdi Antal nevére kiállított meghatalmazás, amely szerint a számára bérelt lakás tulajdonosa nevében teljes körűen eljárhat a Nemzeti Közműveknél a lakossági földgázszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben. Csárdi egyébként azt is elismerte, hogy a szóban forgó meghatalmazáson tanúként a felesége és az anyósa aláírása szerepel.

Én ezt a kérdést lezártam

– válaszolt korábban szűkszavúan a képviselőjelölt Bohár Dániel kérdésére, aki arról szerette volna megkérdezni a politikust, ki írta a felhatalmazást, és miért Csárdi anyósa és felesége szerepel rajta tanúként, amennyiben a képviselőjelölt állítása szerint a tulajdonostól kapta a meghatalmazást.  A fenti hírek kapcsán több hozzászólás is megjelent Csárdi Antal Facebook-oldalán, amelyeket ugyanakkor rövid időn belül eltávolítottak.

Egy országgyűlési képviselőnek segíteni kellene a kerületét, ám ezt Csárdi Antal nem teljesíti

– nyilatkozta a minap a Pesti TV-ben Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere Csárdi tevékenységéről. A politikus úgy fogalmazott: Csárdinak országgyűlési képviselőként a Belvárossal kellene foglalkoznia, azonban négy évig nem tett semmit.

Csárdi Antalt megkerestük, elsősorban az okirat-hamisítási az ügyével kapcsolatban, de lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre.

 

Borítókép: Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. március 10-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.