Hagyománya van a baloldali agresszivitásnak

Egyre többször fordul elő, hogy a baloldalon ököllel vesznek elégtételt egymáson vagy olyanokon, akik nem szimpatizálnak velük. A hétvégén Dobrev Klára gyáli fórumán két politikus vitája tettlegességig fajult, ami nem az első ilyen eset, hiszen korábban Hadházy Ákosnak egy korábbi párttársával volt fizikai nézeteltérése. Márki-Zay Péter, valamint Jakab Péter kampányeseményeit sem kerülik el az agresszív, erőszakos jelenetek.

2022. 03. 01. 5:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén tettlegességig fajuló nézeteltérés alakult ki Dobrev Klára gyáli választási fórumán, ahogy lapunk is beszámolt róla. Az Index információi szerint Fricsovszky-Tóth Péter, a Pest megyei 7. számú országgyűlési egyéni választókerület baloldali jelöltje keveredett konfliktusba Hegymegi Istvánnal, a DK gyáli önkormányzati képviselőjével. 

A szóváltást köpködés, majd verekedés követte, amelynek során Hegymegi István úgy fejbe verte a baloldali közös jelöltet, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Fricsovszky-Tóth Péter ezután még részt vett a fórumon Dobrev Klára mellett, majd maga ment be a kórházba.

Nem ez az első eset, hogy a baloldal berkeiben pofonok csattannak el, s egymást sem kímélik. Emlékezetes eset volt, amikor 2018 áprilisában, a baloldal választási veresége után az LMP-s Sallai Róbert Benedek, leköszönő volt országgyűlési képviselő az etikai bizottsági meghallgatásán állítólag megpróbálta megütni, végül székestül felborította Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről. 

Az ügy tavaly azzal zárult le, hogy a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítélete szerint Sallai nem követett el testi sértést és garázdaságot, ugyanakkor becsületsértés miatt egy év próbaidőre bocsátották az egykori politikust.

Sokszor azonban nem kímélik a rendezvényeiken megjelenő közönséget sem. Emlékezetes, hogy tavaly Hajdúhadházon, egy kampányrendezvényen Jakab Péternek, a Jobbik elnökének testőre és sofőrje rátámadt egy kutyáját sétáltató járókelőre. A letepert férfi nem volt más, mint Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. A férfit agresszívan földre vitték, brutális fojtófogást alkalmazva. A botrányos esetről mobiltelefonnal felvételt készítettek az arra járók, ami a Ripost birtokába jutott, s így került a nagyközönség elé.

Márki-Zay Péter kampányeseményeit sem kerülték el az atrocitások. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje még januárban látogatott Egerbe, ahol Berecz Mátyás országgyűlési képviselőjelölt társaságában egy Dobó téri utcafórumon beszélt elképzeléseiről. 

Ezután az Eger Hírek beszámolója szerint egy rövid látogatást tett a piaccsarnokban, ahol sajtófőnöke, Péterfi Judit keveredett szóváltásba egy idős hölggyel, erőszakosan, emelt hangon arra szólítva föl, hogy ne bújjon el, hanem mondja el neki, miért elmebeteg Márki-Zay.

Tavaly nyáron szintén dulakodás alakult ki Márki-Zay egy szegedi fórumán, miután a baloldali politikus stábjából egy testes férfi durván lökdösni kezdte az esemény egyik résztvevőjét, akinek az volt a „bűne”, hogy kritikus kérdést intézett a szónokló városvezetőhöz. 

Emellett a baloldal rendezvényein rendszeressé vált, hogy a nem baloldali újságírókat, riportereket fizikai atrocitások érik, el akarják taszigálni őket a politikusok közeléből, amikor kérdést akarnak feltenni nekik. Ez az utóbbi időben nemcsak Gyurcsány Ferenc és a DK, hanem Márki-Zay kampányeseményein is visszatérő elem.

Borítókép: Most a közös képviselőjelölt volt a belső erőszak kárvallottja  (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.