Határokon átívelő segítség – A Juventus Záhonyban vendégeskedett

A futball segít átlépni a határokat, és pillanatok alatt összehozza a jó ügy érdekében fáradozókat. A Juventus honlapján megjelent beszámolóból kiderült, hogy a nagy múltú olasz klub magyar segítséggel juttatott adományokat Ukrajnába, illetve nyolcvan 6 és 14 éves ukrán futballpalántát vitt Olaszországba. Az akció részleteiről Csiszár Jenő milánói magyar főkonzul számolt be a 888.hu-nak.

Forrás: 888.hu2022. 03. 15. 12:42
null
Reggio Emilia, 2021. január 21. A Juventus játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 2-0-ra gyõztek a Napoli ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkõzésen Reggio Emiliában 2021. január 20-án. MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi Fotó: Elisabetta Baracchi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz futballklubok is ki akarták venni a részüket az ukránok megsegítése érdekében szervezett segélyakciókból. A sokszoros bajnok Juventusnál kézenfekvőnek tűnt, hogy a gördülékeny – és Magyarországon átvezető út – lebonyolítása érdekében felvegyék a kapcsolatot a milánói magyar külképviselettel – olvasható a cikkben.

Most újfent kiderült, milyen fontosak a személyes kapcsolatok

– elevenítette fel a sikeresen lezárult akció kezdetét Csiszár Jenő.

Nyilván nem véletlenül hívott fel jó ismerősöm, Fulvia Moscheni, a zebrák protokollfőnöke egyik este a magyar diplomácia közreműködő segítségét kérve. Tulajdonképpen az Ukrán Labdarúgó Szövetség fordult a Juvéhoz, mert 80 gyereket és jó néhányuk édesanyját ugyan sikerült Kárpátaljára, a magyar határ közelébe vinni, ám a továbbjuttatásukhoz már hathatósabb támogatásra volt szükség.

A rövid beszélgetés után a főkonzul azonnal kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályával, az ungvári magyar főkonzullal, Bacskai Józseffel, valamint a záhonyi polgármesterrel, Helmeczi Lászlóval. Ezután hamar beindult a gépezet, viszonylag gyorsan eljutott a Maurizio Arrivabene, a klub ügyvezetője – a Ferrari kegykori csapatfőnöke – által dirigált és gyerekruha- valamint gyógyszeradományokkal felpakolt küldöttség a magyar–ukrán határhoz.

Ungvári főkonzultársam és csapata, a »Bacskai-művek« csodálatos munkát végzett. Igazi varázslók, akik akadályt nem ismerve minden ajtót megnyitottak és a lehető leghamarabb átjuttatták a határon a gyerekeket, akik közül a legtöbben a Torinóhoz közeli akadémián folytathatják futballpályafutásukat. Most már biztonságban.

A határokon átívelő segítségnek – a Juve honlapján és az olasz újságokban megjelent elismerő cikkeknek köszönhetően – gyorsan híre ment. Így az Olaszországban működő 140 külképviselet közül a magyarra hárul az a megtisztelő feladat, hogy útmutatásokkal, hasznos kapcsolatokkal és tanácsokkal lássa el a támogatást, segítséget nyújtani szándékozókat – írja a 888.hu.

 

Borítókép: a Juventus játékosai ünnepelnek egy győztes mérkőzés után (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.