Ingyen sportolhatnak a menekült fiatalok

A BVSC létesítményeit díjmentesen vehetik igénybe a hazánkba érkező menekültek, szinte minden sportágat kipróbálhatnak.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 03. 30. 19:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BVSC-Zugló sportegyesület felajánlotta, hogy az Ukrajnából menekült fiatalok ingyen sportolhatnak a klub létesítményeiben – jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Szatmáry Kristóf, Budapest 13. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a BVSC-Zugló elnöke. 
A sport békességet teremt és őriz meg, és a test és lélek egységét szolgálja. A sporton keresztül segíteni tudunk ezeknek a fiataloknak– mondta a szerdai sajtótájékoztatón Soltész Miklós, aki az ukrán és kárpátaljai magyarok befogadására biztatta a klubokat. Az államtitkár – aki egykor ifjúsági és junior korosztályban válogatott vitorlázó volt – a sport segítő szerepét hangsúlyozta.
Szatmáry Kristóf kiemelte: az elmúlt hónapban kétszer járt Kárpátalján, ahova humanitárius segélyt szállított, és ott fogalmazódott meg benne, hogy a Magyarországra menekült fiataloknak lehetőséget kellene biztosítani a kiszakadásra helyzetükből.
A sport gyógyít, a sport egészség és ilyen traumatikus helyzetben menekülő útvonal is lehet a fiataloknak. Szeretnénk Magyarországon a béke szigete lenni – jelentette ki a klub szolidaritási akciójáról. Hangsúlyozta, hogy minden szakosztály egyként lépett fel, anyanyelvi edzőket kerestek, sportfelszerelést készítettek elő, és húszezer angol és ukrán nyelvű szórólapot nyomtattak a kapcsolatfelvétel elősegítésére. 

Hozzátette: a többi klubot és egyesületet is megkeresik, hogy ha van rá lehetőségük, saját környezetükben próbálják ezt megszervezni. 
Kisteleki István, a klub labdarúgó-szakosztályának szakmai igazgatója elmondta, a Magyar Labdarúgó-szövetség vizsgálja, hogyan tudnának csatlakozni az Ukrajnából érkező sportolók a magyar labdarúgás vérkeringésébe. Märcz Tamás, az egyesület olimpiai bajnok vízilabdázója, a férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint a Magyar Vízilabda-szövetség is igyekezett felkarolni a menekülteket az elmúlt hetekben, de a BVSC zászlóvivő annak a lehetőségnek a felkínálásával, hogy szinte minden sportágban kipróbálhatják magukat az ide érkező fiatalok.

Borítókép: Märcz Tamás, Szatmáry Kristóf, Soltész Miklós és Kisteleki István (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.