Magyarországon is tehetnek érettségi vizsgát az Ukrajnából menekülők

A középiskolai jogviszonyt dokumentummal kell igazolni, a jelentkezési határidő április 20.

Szabó Réka Zsuzsanna
Forrás: oktatas.hu2022. 03. 23. 16:46
null
Nyíregyháza, 2017. május 8. Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon is tehetnek érettségi vizsgát azok, akik Ukrajnában a 2021/2022-es tanévben középiskolájuk utolsó évfolyamán folytatták a tanulmányaikat, és ezt bizonyítvánnyal vagy más, az iskolájuk által – akár elektronikusan – kiállított és hitelesített dokumentummal igazolni tudják. Az érettségi vizsgára jelentkezés határideje számukra április 20. Bővebb információkat az Oktatási Hivatal honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.