Március 21. és 23. között módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

Újabb tanulmányi terület felvehető, de a korábban választott iskolát és tanulmányi területet nem lehet törölni.

Munkatársunktól
Forrás: Oktatási Hivatal2022. 03. 21. 13:15
Teen student studying in classroom Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középfokú oktatásba jelentkezők a felvételi eljárás során egy alkalommal, március 21. és 23. között elektronikusan módosíthatják a felvételi rendszerben korábban jelzett továbbtanulási terveiket – olvasható az Oktatási Hivatal (OH) honlapján.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók egy alkalommal módosíthatják eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek. Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg – hívta fel a figyelmet az OH.

Fontos, hogy az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető – emelte ki az Oktatási Hivatal. Hangsúlyozták, hogy a módosítás kizárólag azzal a bejelentkezéssel – nem ügyfélkapus belépéssel (felhasználói azonosítóval és jelszóval) vagy ügyfélkapu használatával – hajtható végre a programban, amivel a diák számára a felvételi jelentkezési dokumentumokat (tanulói adatlapot, jelentkezési lapokat) létrehozták.

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.