Márki-Zay csirkemájjal és zsírszalonnával böjtöl

Zavaros böjtölési tanácsok a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, aki szerint a zsírszalonna nem hús, a hal pedig melegvérű állat.

Munkatársunktól
2022. 03. 19. 15:01
null
20220114 budapest szel kalman ter marky zay peter kampanya lakossagi forum havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nekünk a hús ugyanaz, mint az áruismeretben: a melegvérű állatok harántcsíkolt izomzata. Ez azt jelenti, hogy például a csirkemáj az már nem hús, sőt a zsírszalonna sem hús, meg a hal sem hús. Ilyeneket nagyböjtben is fogyasztok én is

– jelentette ki újabb zavaros videójában a baloldal miniszterelnök-jelöltje, miután egy bográcsban gőzölgő sertéspörköltet kevergetett.

A Karizmatikus.hu a hagyományos böjti fegyelemről azt írja, hogy ilyenkor nem szabad az emlősökből és madarakból származó húst és vért, hájat, szalonnát, velőt, agyat, szívet, májat, egyéb belsőségeket és az ezekből készült húskivonatokat és húskészítményeket (például kenőmájas, felvágottak), valamint húslevest, húslét és húst tartalmazó leveskockát fogyasztani. Halat ugyan szabad enni, de az a hidegvérű állatok csoportjába tartozik. Szabad sütéshez használni hájat, faggyút, önmagában fogyasztani azonban nem (zsíros kenyér vagy töpörtyű formájában). 

Márki-Zay szerint a böjt egy „kis kellemetlenség”, amit az ember vállal, ezért ő ilyenkor nem eszik húst és nem iszik alkoholt legalább negyven napig, bár utóbbi nagyon nehéz számára, mert ő borivó. Hogy a videó hol készült, nem derül ki, de Márki-Zaytól azt is megtudhattuk, hogy hihetetlen jó hőszigetelő a fa.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.