Márki-Zay feljelentette Orbán Viktort, mert a miniszterelnök szembesítette háborúpárti kijelentéseivel

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi ügyészség épülete előtt tartott zavaros beszédet.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 13:22
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő videóbejelentkezésben, az ügyészségen tett feljelentést rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás vádjával Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pénteken. 

Állítása szerint Orbán Viktor, a Fidesz „és médiája” valótlanságokat híresztel és rágalmazza az ellenzéket, hiszen az ő programjukban éppen az állítottak ellenkezője szerepel. Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor folyamatosan változtatja álláspontját a fegyverszállítmányok és a NATO kapcsán, azonban az ellenzék meg van győződve róla, hogy a békét egyedül a NATO-val való együttműködés biztosítja, a gazdasági stabilitás pedig csak az Európai Unió által érhető el. 

Márki-Zay Péter elvárja, hogy a rendőrség szálljon ki a karmelita kolostorhoz és vonják felelősségre Orbán Viktort. 

 

Vádol, tagad, hazudik

A Kormányzati Tájékoztatási Központ – lapunkhoz hasonlóan – a baloldal miniszterelnök-jelöltjének figyelmébe ajánlja az alábbi mondatokat. Mint írják, ezek a nyilatkozatok egyértelműen bizonyítják, hogy Márki-Zay Péter és a baloldal fegyvereket és katonákat küldene a háborúba. Felelőtlen viselkedésük veszélyes, mert belesodorhatják a háborúba Magyarországot.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének mai, vádaskodó akciója azért is visszatetsző, mert pont ő maga nyitotta meg a háborúpárti dialógust, amikor több alkalommal is azt mondta, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania Ukrajnába, és ha a NATO úgy kívánja, akár magyar katonákat is háborúba kellene küldeni.

A Partizán című műsor februári adásban Gulyás Márton arról kérdezte Márki-Zay Pétert, hogy miniszterelnökként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében. Válaszában Márki-Zay leszögezte: 

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.

A műsorvezető konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, hogy „akár katonai segítséget is biztosítanál-e?”

Márki-Zay először annyit mondott: „hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának”, azonban Gulyás ismét rákérdezett: „Akár katonait is?”

Márki-Zay Péter így felelt: Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is

 

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában pedig az is kiderült, fegyvereket is adna Márki-Zay Péter Ukrajnának. Az adás során a műsorvezető megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, „ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?”

Márki-Zay Péter válaszában itt is leszögezte, szerinte „a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is.”

Tehát, amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben. Értem” – foglalta össze a műsorvezető.

Pontosan, azt kell, abszolút. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk” – hangsúlyozta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A baloldal kormányfőjelöltje zavaros kommunikációjára jellemző, hogy később egyszerre terjesztette azt a hamis hírt, hogy magyar katonai gépeken szállítanak fegyvert, a kormány és Orbán Viktor is részt vesz Ukrajna felfegyverzésében, másrészt árulónak nevezte Orbán Viktort, hogy nem teljes mellszélességgel áll ki a háborúban Ukrajna mellett Oroszországgal szemben.

 

Általános a baloldalon a háborús retorika

Márki-Zay akkor sem tiltakozott, amikor néhány napja, a baloldal március 15-i, Műegyetem előtti gyűlésén Iványi Gábor lelkész Orbán Viktor miniszterelnököt többször árulónak nevezte, és szabadon idézte azt a kijelentését, hogy aki fegyvert akar küldeni Ukrajnának, az a háború oldalán áll. – Március ünnepén Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszéd nemzet harcát a függetlenségéért. Ez szégyen, barátaim – fogalmazott Iványi, akinek a neve a baloldal köztársaságielnök-jelöltjeként is szóba került.
A baloldali elkötelezettségű lelkész ezzel teljes mellszélességgel kiállt amellett, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania Ukrajnának.Ezzel a lépéssel hazánkat belesodorhatná a háborúba, és magyar életeket veszélyeztetne.

A felvételen 23:25-től hallható, amint Iványi Gábor arról beszél, hogy fegyvereket kell küldeni Ukrajnába.

Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára

– vélte Fekete-Győr András, a Momentum ex-elnöke.

 

Harmadik világháborút vizionálnak 

Márki-Zay és Iványi Gábor nincs egyedül a baloldalon, Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke egy múlt szombati lakossági fórumon arról beszélt, hogy magyar katonákat kellene a frontra küldeni. Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott: 

Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogy ha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre, és elmenjen a háborúba. Mert ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta.
Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák ellen. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV-ben sajnálkozott a magyar fegyverszállítások elmaradása miatt. Legutóbb pedig Demeter Márta a Jobbik tévéjében követelte, hogy Magyarország szállítson fegyvereket az ukrajnai konfliktuszónába.

A baloldal háborús kampányát egyébként Soros György is támogatja, aki a napokban közölt írásában már azzal próbálta hergelni az embereket, hogy kitört a harmadik világháború.

A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező fegyverszállítmányokat célpontnak tekintik. Így előfordulhat, hogy akkor lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat, amikor azok magyarlakta településeken haladnak át.

Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Youtube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.