Megújul a budapesti Városmajor

Fürjes Balázs államtitkár közölte, hogy a környék családbarát pihenőparkként születik újjá.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 03. 29. 12:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megújul a Városmajor, 240 év után először bővül a zöldfelület! Megvan a győztes terv, csak hölgyek alkották: családbarát pihenőparkként születik újjá a Major. Változatos játszóterekkel, sok sportolási lehetőséggel, zöld tisztásokkal. Sőt, még tó is lesz benne!” – olvasható Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár legfrissebb Facebook-posztjában.

Mint Fürjes közölte, a parkidegen funkciók kizárásával és a burkolt felületek csökkentésével 240 év után először nő a park területe, így 15 ezer négyzetméterrel több lesz a zöldterület.

Sőt, ha megegyezés születik a szabadtéri színpad elköltöztetéséről, a Városmajorban vízfelület is lesz: egy tó a templom mögött és egy kis ér az egykori Ördög-árok vonalán

– tette hozzá.

Az államtitkár a tervpályázat eredményét közösen mutatta be Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel, Erő Zoltán budapesti főépítésszel és Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával.

Az új Városmajor egyszerre lesz természetközeli pihenőkert zöld tisztásokkal, napozórétettel, nagy tóval a közepén, és játszóterekkel, közösségi sportpályákkal felszerelt családbarát szabadidőpark. Az új parkbejáratoknak köszönhetően pedig többé nem kell majd hatalmasat kerülni: babakocsival, biciklivel és gyalogosan is könnyebben megközelíthető lesz a Major.

– hangsúlyozta Fürjes.

A tervek szerint a Városmajorban tematikus parkrészeket alakítanak ki, ahol minden korosztály megtalálja majd a számára kedves időtöltést, továbbá változatos játszóterek és KRESZ-park épül a gyerekeknek. Emellett a Városmajor minden irányból könnyen megközelíthető lesz, több új bejáratot is nyitnak.

A győztes tervező a OpenSpace Kft. tájépítész iroda és a Deichler Jakab Stúdió csapata, ők készíthetik el a Városmajor megújításának részletes terveit.

Borítókép: a Városmajor megújulásának látványterve (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.