Nem bizonyítható, hogy B. László ölte meg VV Fannit

A közvetett bizonyítékok, a vádlott tárgyalás alatti viselkedése és vallomásai sorozatos megváltoztatása alapján egyértelmű, hogy VV Fanni meghalt, és erőszakos halálához köze van a vádlottnak, B. Lászlónak.

2022. 03. 22. 17:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyész négyórás perbeszédet mondott ma a Fővárosi Törvényszéken a valóságshow-ból közismert VV Fanni meggyilkolása miatt indult büntetőügyben. A vádhatóság képviselője órákon át sorolta a közvetett bizonyítékokat, amelyek álláspontja szerint a vádlott bűnössége mellett szólnak.  Mondandóját összefoglalva: 

a közvetett bizonyítékok, a vádlott viselkedése és a vád hárítása, vallomásai sorozatos megváltoztatása alapján egyértelmű, hogy VV Fanni meghalt, és erőszakos halálához köze van B. Lászlónak.

A vád lényege szerint B. László tudomást szerzett arról, hogy Novozánszki Fanni jól keres a prostitúcióval, külföldre akar menni, amihez pénzt gyűjt, amit a Marina-parti bérlakásában tárol. A tartozásai, az adóügyei, a vállalkozásoktól történő eltiltása miatt csődhelyzetbe került vádlott a milliókat akarta megszerezni, mivel az egész addigi élete a jólétről szólt. Mindig is el akarta kápráztatni környezetét, élettársát a sikerességével, amihez pénzre, adott esetben VV Fanni pénzére volt szüksége. 

Az ügyész azonban kimondta: 

a szándékos emberölést nem lehet bebizonyítani, de azt, hogy a sértett már nem él, s a halálához B. Lászlónak köze van, kimutatja a vádlott személyisége, hárításai, a vallomásainak sorozatos megváltoztatása, a közvetett bizonyítékok láncolata.

Kérdés, mire lesz ez elegendő. Elítélhető-e B. László a közvetett bizonyítékok alapján a vádhatóság által még az előkészítő ülésen ajánlott életfogytiglani fegyházra, vagy bizonyítottság hiányában felmentik. A harmadik eshetőség, hogy személyi szabadság megsértése miatt B.-t maximum öt évre ítélik. Az ugyanis egyértelműen bizonyított, hogy a Marina-parti bérleményből ő vitte le a garázsban álló saját autójához az alélt/halott lányt, akinek a vérét megtalálták az autóban és a csomagtartóban tartott kötélen is. 

B. tagadja, hogy ölt. Ragaszkodik ahhoz, hogy ő csak »problémamegoldóknak« adta át az alélt lányt, ám hogy kik ezek, arról nem akar beszélni.

Lichi József sértetti képviselő mindenesetre csak kétféle ítéletet tart elképzelhetőnek.

B. László kétféle ítéletre számíthat. Vagy felmentik, vagy harminc évet kap, köztes megoldás nincs– mondta a Borsnak az ügyvéd. – A perbeszédeket köve­tően – volt már erre példa (a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandot, akit már a perbeszédek után őrizetbe vettek, nehogy az ítélethirdetésről megszökjön) – elképzelhető, hogy a gyanúsítottat a bíróság letartóztatásba helyezi annak érdekében, hogy az április 29-i ítélethirdetésen mindenképpen megjelenjen.

Feltehetjük a kérdést: mi a közös a belgiumi családirtó Pándy András, a feleségdaraboló darnózseli hentes, Nagy János és a valóságshow-szereplő VV Fanni vád szerinti gyilkosa, B. László között? 

Egyik ügyben sem került elő holttest, a bíróság mégis jogerősen elítélte Pándyt és a hentest.

Vajon az egykor baloldali politikai ambíciókat dédelgető B.-t is elítélik? Mai ismereteink szerint emberöléséért nem valószínű.

Csütörtökön a védelem mondhatja el a perbeszédet, majd B. László szólhat az utolsó szó jogán.

Borítókép: VV Fanni feltételezett gyilkosának, B. Lászlónak a tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken
(Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.