Rig Lajos: A magánegészségügy nem rossz elképzelés

Nem a jobbikos képviselő az első baloldali politikus, aki fizetős egészségüggyel kampányolt a közelmúltban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 28. 10:12
Budapest, 2022. február 16. Egy kép Móricz-Sabján Simon (Világgazdaság) fotóriporter Második élet címû sorozatából, amellyel elsõ díjat nyert képriport kategóriában a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2022. február 16-án. MTI/Móricz-Sabján Simon Fotó: Móricz-Sabján Simon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegyük tisztába a dolgokat. Maga a magán-egészségügyi biztosítórendszer az nem egy rossz elképzelés 

– nyilatkozta Rig Lajos szombaton a Partizánnak. A Jobbik parlamenti képviselője később kiemelte, szerinte mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel. Rig Lajos egyébként 2018-ban pártja listájáról került parlamenti székbe, ám most Veszprém megye 03. számú egyéni választókerületében, Tapolcán méreti meg magát Navracsics Tiborral szemben. 

Az impozáns jelenet 9:50-nél megtekinthető ITT:

Emlékezetes, nem a jobbikos képviselő az első baloldali politikus, aki a közelmúltban a fizetős egészségügy mellett érvelt.

– Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió 

– mondta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában. A baloldal miniszterelnök-jelöltje akkor hozzátette, ő nyugodtabb, hogyha az egészségügy üzlet, mint ha nem üzlet, egy későbbi interjúban pedig megpróbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy varható előnyeit is:

Ha valakinek fedezi a biztosítása, akár fűszoknyás lányokkal is koktélozhat, miközben egy-egy vizsgálatra vár

– részletezte. Az Origó korábban felhívta a figyelmet, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanazt a modellt vezetné be, amellyel 2010 előtt Gyurcsány Ferenc és kormánya próbálkozott: üzleti alapú, fizetős egészségügyet, privatizált kórházakkal és ellátóintézményekkel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Móricz-Sabján Simon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.