Simicskó István: Hőseink példamutatásából erőt kell merítenünk

A KDNP frakcióvezetője szerint céljaink mit sem változtak 1848 óta.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 9:23
null
20210921 Budapest Simicskó István KDNP Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden nemzet életében vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amikor hősök születnek, akik önfeláldozásból, küzdeni tudásból, hazaszeretetből örök példát adnak az utókor számára. 1848. március 15-e ilyen nap volt 

– írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Simicskó István 1848 hőseire emlékezve. A KDNP frakcióvezetője hozzátette, megannyi híres és ismeretlen hazafi, akik az embert próbáló időben is meghallották a nemzetük hívó szavát, bátran és önzetlenül álltak ki a közös ügy mellett, legféltettebb kincsüket, az életüket áldozták fel a szabadságért, családjuk és nemzetük jövőjéért. 

„Tetteik, küzdelmeik, eredményeik, diadaluk és tragédiájuk mind-mind a magyarság öröksége, közös emlékezetünk részei, nemzeti identitásunk meghatározói. Eltelhetnek évtizedek, évszázadok, mégis céljaink mit sem változtak: egyenes derékkal kiállni nemzetünk szabadságáért, oltalmazni családunkat, megóvni az elesetteket és Istenre tekintve jobbá tenni a világunkat.”

− folytatta. A politikus szerint múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk. 

− Háborúk, világjárvány és a mindezek okozta gazdasági nehézségek közepette is irányban tartjuk a kormányrudat, soha nem szem elől tévesztve azt, hogy honnan jöttünk és merre is tartunk − zárta gondolatait Simicskó István.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.