Szabó Tímea valótlansággal kampányol

Az országgyűlési botrányairól elhíresült III. kerületi országgyűlési képviselőnő nagyot akart rúgni politikai, egyben választási ellenfelébe, és le akarta járatni Bús Balázst. A vádjai azonban hamisak. Maga az illetékes főügyészség cáfolta Szabó Tímeát.

2022. 03. 30. 17:44
SZAB Tmea
Budapest, 2018. november 15. Szabó Tímea, a Prbeszd vezrsznoka felszlal a turisztikai trsgek fejlesztsnek llami feladatairl szl trvny s kapcsold trvnyek mdostsnak vitjban az Orszggyls plenris lsn 2018. november 15-n. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea baloldali országgyűlési képviselő nem mondott igazat, amikor tegnap megpróbálta besározni a III. kerületi választási ellenfelét, Bús Balázst. 

Az országgyűlési botrányairól elhíresült honanya egy régi tanúvallomást lobogtatva azt állította kedden, hogy Bús Balázs óbudai polgármesterként kenőpénzt fogadhatott el Vizoviczki Lászlótól. 

Szabó közösségi oldalán videófelvételről beszélt arról: „Hivatalos jegyzőkönyvek utalnak arra, hogy a Fidesz–KDNP-s Bús Balázs akkori óbudai polgármester, mostani képviselő-jelölt kenőpénzt fogadott el Vizoviczki László alvilági diszkókirálytól.”"

Szabó emlékeztetett, hogy a Vizó néven ismert üzletember a 2000-es évek elején jelent meg a Hajógyári-sziget déli részén, és több szórakozóhelyet is nyitott. A 2000-es évekre Vizoviczkinek akkora birodalma volt, hogy milliókat szánt arra, hogy rendőröket és rendőrfőnököket kenjen meg – tette hozzá a politikus.

A képviselő Polt Péter legfőbb ügyészt is számon akarná kérni az általa kirobbantani kívánt botrány kapcsán, csakhogy nincs botrány, mivel a Szabó által hivatkozott tanúvallomásban állítottakat annak idején kivizsgálta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – kétszer is.

A KNYF lapunknak megküldött mai közleménye határozottan cáfolja Szabó Tímea állításait. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalból és feljelentésre is vizsgálta a Vizoviczki ügyben felmerült valamennyi bűncselekmény gyanúját.

A sajtóban megjelentekkel ellentétben a Központi Nyomozó Főügyészség a Vizoviczki László és társai ellen indult nyomozásban felmerült vallomások alapján hivatalból vizsgálta és a feltárt bizonyítékok alapján kizárta annak gyanúját, hogy Bús Balázs III. kerületi polgármester korrupciós bűncselekményt követett el.

Szilágyi György országgyűlési képviselő és egy magánszemély feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás iratait ismét áttekintette, és az azonos tárgyban tett új feljelentést 2016. szeptember 26-án elutasította. Az erről szóló határozatot a feljelentőknek megküldte” – írta a KNYF szerdai közleményében Szabó Tímea vádaskodásáról.

Miközben választási ellenfelét nemtelen eszközzel próbálja besározni, Szabó Tímea továbbra sem beszél arról, hogy miből és ki fizeti a választási kampányát. Ehelyett Facebook-oldalán a kérdést korábban felvető Budai Gyula országgyűlési képviselőt fenyegeti, hogy „majd találkoznak a bíróságon”.

Borítókép: Szabó Tímea jelenleg országgyűlési képviselő (Forrás: Magyar Nemzet-archívum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.