Szijjártó Péter: Márki-Zay odadobta a kárpátaljai magyarokat a nacionalista, felfokozott indulatoknak

A külgazdasági és külügyminiszter élesen bírálta a baloldali miniszterelnök-jelöltet azon állításáért, miszerint a kárpátaljai magyarok „oroszbarátok” lennének – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner2022. 03. 03. 22:19
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. március 1. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Becton Dickinson Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 1-jén. A Becton Dickinson amerikai orvostechnológiai vállalat hetvenmilliárd forintos beruházásával háromszáz új munkahely jön létre Környén. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Márki-Zay Péter a napokban nyilatkozott úgy az orosz invázió elől menekülőkről, hogy 

ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban.

Szijjártó Péter közösségi oldalán élesen bírálta ezen kijelentései miatt a baloldal miniszterelnök-jelöltjét. Mint ugyanis videójában fogalmaz: „a Kárpátalján élő magyarokról azt állította Márki-Zay Péter, hogy az Ukrajnával háborúban lévő ország pártját fogják.”

A tárcavezető emlékeztetett arra is, hogy rengeteg kárpátaljai magyar tartózkodik még mindig az országban.

Önök szerint céltáblává válnak azok az emberek, akikről ilyet állít, védtelen céltáblává, vagy nem?

– tette fel a kérdést Szijjártó.

Mint fogalmaz, Márki-Zay az ehhez hasonló nyilatkozataival „odadob egyértelműen a nacionalista, felfokozott indulatoknak”. Ezzel a baloldali jelölt emberek tízezreit sodorta veszélybe Szijjártó szerint, „és ez az ember fog bizalmat kérni a magyar emberektől arra, hogy ezt az országot vezesse” – tette hozzá.

Szijjártó Péter videóját megtekintheti itt:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.