Több tíz milliós támogatást kapott a Híd Kárpátaljáért segélyprogram

Az SZTFH azzal a kéréssel fordult a nagyobb gazdasági társaságokhoz, hogy támogassák a kezdeményezést.

Forrás: MTI2022. 03. 24. 17:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország újkori történelmének legnagyobb humanitárius kihívását éli napjainkban, ezért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kötelességének érzi, hogy a maga módján kivegye a részét a segítségnyújtásból. Az SZTFH azzal a kéréssel fordult a felügyelte alatt működő nagyobb gazdasági társaságokhoz, hogy lehetőségeikhez képest támogassák anyagilag az ukrajnai menekültáradat segítésére létrehozott Híd Kárpátaljáért segélyprogramot. 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága által mozgósított cégek több mint hatvanmillió forinttal járulnak hozzá a kormány által életre hívott segélyprogramhoz. Az összeg csaknem ezer menekült háromhavi ellátásához járul hozzá

– hangsúlyozta Biró Marcell a hatóság elnöke, a TV2 Mokka és az M1 hírcsatorna reggeli műsoraiban.

Ugyanitt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az összefogás fontosságáról beszélt: – Az elindított adományvonalat rengetegen hívják vagy küldenek sms-t, és sokan utalnak a Híd Kárpátaljáért összefogás számlaszámára is a párezres magán adományoktól kezdve az olyan több tíz milliós felajánlásokig, mint amilyet a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is tett. A felajánlások összege tegnapig elérte a 784 millió forintot. A beérkezett adományokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül az a nagy hat magyar karitatív szervezet kapja meg, akikkel együttműködünk a mostani humanitárius válsághelyzet kezelésén. Az összefogás legszebb formáját tapasztalhatjuk meg ezekben a hetekben Magyarországon, mindenki önzetlenül segít a kormányhivatali munkatársaktól egészen az önkéntesekig – mondta a kormányszóvivő.

Borítókép: Ukrán menekültek érkeznek (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.