Orbán Viktor: Sikerült érvényesítenünk a magyar nemzeti érdekeket! + videó

A magyar miniszterelnök a brüsszeli NATO-csúcstalálkozóról jelentkezett be.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 16:15
BIDEN, Joe; ORBÁN Viktor; STOLTENBERG, Jens
Ukrajnai háború - NATO-csúcs Brüsszelben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar nemzeti érdeket és magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli bejelentkezésében. 

Magyarország nem küld katonákat vagy fegyvereket Ukrajnába, és Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna felé

– hangsúlyozta. 

Orbán Viktor hozzátette, ezt a NATO közös álláspontja tette lehetővé, melynek értelmében a tagállamok elfogadták, hogy a legfontosabb közös cél az, hogy a háború ne lépje túl Ukrajna határait. 

Ennek megfelelően elvetették a légtérzár gondolatát is.

– Egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lett volna a légi háborúval, de ez nem fog megtörténni, és ez jó hír Magyarország számára – magyarázta.

– A NATO döntött Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia megerősítéséről is – tájékoztatott a kormányfő. Elmondása szerint ezen országokba védelmi céllal települnek majd NATO-csapatok, köztük olaszok, horvátok, törökök, amerikaiak

Ezek a csapatok a Magyar Honvédséggel közösen fogják garantálni Magyarország és a magyar emberek békéjét és biztonságát

– fogalmazott a miniszterelnök.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is bejelentkezett Brüsszelből, és hangsúlyozta, hogy magyar siker született a NATO-csúcstalálkozón.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (a harmadik sorban jobbról) a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfői rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozójának családi fotóján 2022. március 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.