Újabb több mint 16 milliárd forint adót igényeltek vissza a családok

Eddig 45 ezer olyan, gyermeket nevelő szülő nyújtotta be a bevallását, akinek jár a családi adóvisszatérítés, összességében már több mint 16 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Forrás: MTI2022. 03. 08. 7:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermeket nevelő szülők február 14-ig már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a családi adóvisszatérítéssel.

Most azokon a sor, akik az adóból visszajáró összeget automatikusan valamilyen okból nem kapták meg, ők az szja-bevallásukban igényelhetik vissza a nekik járó összeget

– mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Az eddigi adatokból kiolvasható, hogy sokan éltek a lehetőséggel, és jóval a május 20-i bevallási határidő előtt benyújtották kiegészített tervezetüket, bevallásukat.

Tállai András kitért arra is, hogy sok olyan, gyermeket nevelő szülő lehet, akinek a február 14-ig kézhez kapott összegen felül az szja-bevallás benyújtását követően is járhat vissza adó; például azoknak, akik tavaly a munkabér mellett ingatlan-bérbeadásból vagy őstermelői tevékenységből is szereztek jövedelmet. Nekik is érdemes minél előbb kiegészíteni a NAV által kiajánlott bevallási tervezetüket – tette hozzá.

A bevallási tervezetek elektronikusan az eSZJA-portálon érhetőek el.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.