Változik a közösségi közlekedés a hosszú hétvégén

Módosul a hosszú hétvégén a MÁV–Volán-csoport és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bizonyos járatainak menetrendje.

Forrás: MTI2022. 03. 12. 8:19
null
Budapest, 2022. március 2. A Széll Kálmán tér látképe kis utasforgalmú napszakban, ahol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 61-es vonalán járó egyik villamosa kikanyarodik a térre. Mellette egy 56A jelû tart a Hûvösvölgyben lévõ végállomás felé. Jobbra pedig a 17-es villamosvonalon közlekedõ egyik modern CAF Urbos szerelvény várakozik a megállójában, hogy az elõzõ elhagyja a teret és számára is szabad legyen a kijárat. Távolabb az M2-es metró felszíni állomásépülete, mögötte pedig a 6-os vonalán járó egyik Combino villamos vár indulásra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vonatok március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 12-én a szokásos szabadnapi, viszont 13-án már a munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint járnak.

Március 14-én a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, a H7-es HÉV pedig a szombati napokon érvényes menetrend szerint jár. Március 15-én, kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai március 12-én a szombati, március 13-án a munkaszüneti napokon, március 14-én a szombati, március 15-én az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek .

A 3-as metró március 12-én és 13-án egész nap csak a Lehel tér és Újpest-központ között jár, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Március 14-én és 15-én a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni, de március 15-én az ünnepi rendezvények miatt további változásokra kell számítani a pótlóbusz közlekedésében.

Építési munkálatok miatt szombattól hétfőig a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok csak a dél-budai végállomások és a Szent Lukács Gyógyfürdő között közlekednek, a Bécsi út/Vörösvári út és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es pótlóbusszal lehet majd utazni

A villamosokról a pótlóbuszra a Margit híd, budai hídfőnél, a pótlóbuszról a villamosokra az Üstökös utcai Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelynél érdemes átszállni. A pótlóbuszok a Frankel Leó úti megállók helyett az Árpád fejedelem útján és a Lajos utcában lévő Császár–Komjádi uszoda, Zsigmond tér, Kolosy tér autóbusz-megállóhelyeken állnak meg.

Borítókép: A Széll Kálmán tér látképe kis utasforgalmú napszakban (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.