Botrányra készül a baloldal

A választási csalásról szóló jegyzőkönyvek tömegével akarja elárasztani az EBESZ-megfigyelőket egy NGO, ennek érdekében egy tananyagot is elkészítettek speciálisan a 2022-es választásra a Soros-féle CEU-n. Eközben Budapesten vélhetően burkolt kampánytevékenységet folytat a baloldali városvezetés.

Munkatársainktól
2022. 04. 02. 6:55
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenképpen választási csalást akar kiáltani a baloldal az EBESZ segítségével, ennek érdekében csalásról szóló jegyzőkönyvek tömegét akarják kiállítani – erről már tavaly szeptemberben (!) beszélt a Tilos Rádió Kolorlokál című műsorában a Soros Györgyhöz köthető Unhack Democracy nevű szervezet két munkatársa, Barlai Melani és Banuta Zsófia. Szavaikból kiderült: céljuk az, hogy minden körzetben legalább két baloldali szavazatszámláló legyen, akik felkészülten és magabiztosan lépnek majd fel, ha rendellenességet, csalást észlelnek. Ennek érdekében az Unhack Democracy a Soros-féle CEU-n számos szabadegyetemi kurzust tartott, illetve kidolgozott egy tananyagot speciálisan a 2022-es választásra. 

− Sulykolni kell, hogy ha valaki bizonytalan egy kérdésben, akkor tud segítséget kérni például a TASZ jogsegélyszolgálatától vagy használhatja a tananyagot – hangzott el a műsorban. Ismert: a Telex már január közepén arról írt, hogy húsz NGO fordult az EBESZ-hez annak érdekében, hogy az uniós testület ne korlátozott missziót küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem a monitorozás ezúttal legyen teljes körű. Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz, valamint Brüsszelhez köthetők, mint többek között az Eötvös Károly Intézet és a Transparency International Magyarország.

Hadiösvényen

Orbán Viktor nemrég az Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy az EBESZ harci intézménnyé vált, a választási megfigyelés pedig a vádaskodásról szól. – Tudomásul kell vennünk, hogy a politika egy ring, harci terep, különösen mostanában, amikor az európai versenyképesség romlik. Mint mondta, korábban az EBESZ is békeeszköz volt, a választási megfigyelés is azért működött, hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy a megválasztott vezetők szabályosan kerültek hatalomra, lehet velük együttműködni. – Ez megváltozott. Nekünk minden kérdésre nyugodtan választ kell adnunk, nem szabad félvállról venni ezeket, és miután igazunk van, be is kell ezt mutatni – mondta a miniszterelnök. 

Korábban a baloldal azzal hencegett, hogy ők küldik a legtöbb szavazatszámlálót: úgy tudni, a Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint több mint negyvenezer szavazatszámlálót jelentettek be az ország 10 243 bizottságába a választáson induló pártok, az országos nemzetiségi önkormányzatok és a független jelöltek. 

A legtöbb delegáltat, több mint 19 500-at a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd pártszövetség küld a szavazatszámláló bizottságokba, a Fidesz–KDNP több mint 17 500-at.

Kampány a villamosokon

Eközben Budapesten a baloldali városvezetés nem szégyell kampánytevékenységet folytatni: a fővárosi villamosokon a következő kampányszöveg hallható: „Szavazz Budapestért, az országért!” Az esetről megkérdeztük ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, aki úgy fogalmazott: azzal, hogy a baloldal a budapesti villamosokon bujtatott üzenetekkel törekszik manipulálni a választópolgárokat, akik önhibájukon kívül nem számítanak arra, hogy az út során politikai kampány célpontjaivá válnak, nemcsak a választási eljárásról szóló törvényt sértheti meg, hanem a választói akarat befolyástól mentes kinyilvánításának demokratikus alapelvével is szembemegy. 

A Szabó Tímea-féle baloldali kampány aljasságának nincs határa

– ezt már Bús Balázs, Budapest III. kerületének  képviselőjelöltje írta a Facebook-posztjában. Bús Balázs itt arra utalt, hogy kiderült: ismeretlen számról küldenek sms-eket a választópolgároknak, az alábbi szöveggel: „Anyu április 3.-án el ne menjetek szavazni, vagy nem hozzuk át többé a gyerekeket. Üdv: Ricsi (ez az új számom).”

Az NNI vizsgálódik

Lapunk információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálódni kezdett az Erdélyben talált, kidobott, részben elégetett levélszavazatok ügyében. Az esetről a Telex számolt be, a szivárványkoalíció pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követelte. 

Az ügy érdekessége, hogy a Telex metaadatai szerint már két hónapja elkészült a választási csalásról írt cikk, mielőtt azt csütörtökön publikálták volna.

Szintén feljelentés született a kéretlen, baloldal mellett kampányoló sms-ek ügyében is: a Nemzeti Választási Iroda (NVI) tegnapi döntése értelmében feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, ugyanis az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot arról, hogy Bajnai Gordon és az Amerikában kiképzett titokminisztere a DatAdat nevű cégen keresztül milyen titkos és tiltott adathalász tevékenységet folytatott. A kedden kiküldött sms-ek vélhetően egy törvénytelen eszközökkel összeállított adatbázisból származnak. A volt miniszterelnökhöz köthető cégnek a baloldal kampányában betöltött szerepéről lapunk az Index nyomán cikksorozatban számol be.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.