Felmentették tisztségéből Szolnok DK-s alpolgármesterét

Az ügy pikantériája, hogy Miskolczi menesztését a mai közgyűlésen volt szövetségese, a momentumos Bóka (Szekeres) Éva kezdeményezte.

2022. 04. 28. 12:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délelőtt felmentették alpolgármesteri tisztségéből Miskolczi Lászlót, Szolnok DK-s alpolgármesterét

– értesült a Magyar Nemzet. Az ügy pikantériája, hogy Miskolczi menesztését a mai közgyűlésen volt szövetségese, a momentumos Bóka (Szekeres) Éva kezdeményezte, aki azt is bejelentette, hogy a mai nappal kilép a Szolnoki Többség nevű összeállt ellenzék soraiból. 

A momentumos önkormányzati képviselő komoly kritikával illette a városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmúlt években végzett tevékenységét, továbbá azt is kifejtette, hogy a szolnoki ellenzékben nincs összefogás, bizalom és alázat sem. Véleménye szerint ezért a kudarc után ideje lenne szembenézniük a saját hibáikkal.

A képen Ligeti József független képviselő látható, aki kilépésével indította el a Szolnoki Többség szétesését. A felirat a számítógépén arra utal, hogy egy korábbi testületi ülésen a most leváltott Miskolczi László alpolgármester éppen Ligetire mondta azt, hogy az olyan embereket, mint ő, páros lábbal rúgják ki máshonnan.

Bóka Éva szavai nyomán az ellenzéki képviselők heves vitába kezdtek a közgyűlésben. Szalay Ferenc fideszes polgármester a képviselőnek adott igazat, mondván: a szolnoki ellenzék egy mukkot sem tudott arról mondani, hogy hogyan lehetne jobb, csak veszekedni és vitatkozni tudtak. A polgármester ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy Fajcsák Károly és Ligeti József után akik korábban léptek ki Bóka Éva és a jobbikos Galló György aki szintén csütörtökön jelentette be a kilépését már másképp látják a világot. 

Bóka Éva szerint a helyi baloldal  a széthullását csak magának köszönheti, mivel az elmúlt évek során hidak építése helyett csak árkokat ástak.

Végül a Fidesz–KDNP-frakció nyolc tagja, a független Ligeti József, Szekeres Éva és Galló György is szavazott, így minősített többséggel (11-0) felmentették alpolgármesteri tisztségéből Miskolczi Lászlót. Miskolczi egyébként nem volt jelen a több mint négy órán át tartó ülésen, ahol egyebek mellett írásban kezdeményezték Sziráki Pálnak, a helyi ellenzék közös parlamenti képviselőjelöltjének a visszahívását is egy felügyelőbizottságból.

Borítókép: Miskolczi László. Forrás: Facebook/Alföldhír.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.